Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VLAM presenteert Vlaamse klassiekers op CPMA in Toronto

VLAM was aanwezig met een stand op de CPMA Convention and Trade show in Toronto, Canada (25-27/4). Dit jaarlijks event voor de groente- en fruitsector is het referentiepunt voor de AGF-handel in Canada, zo melden ze. Drie bedrijven schreven zich in via VLAM: BelOrta, DBS Agro en Fresh Fruit Service. De beurs werd ook bezocht door een delegatie van Coöperatie Hoogstraten.


Bezoek van Belgische ambassadeur in Canada, verder ook

Didier Lepoutre (BelOrta), Victor Bernad (DBS Agro) en Achiel Ryckaert (Fresh Fruit Service) en Gert Van Causenbroeck (VLAM)

De Canadese markt wordt gedomineerd door lokale producten en het land voert daarnaast veel groenten en fruit in uit Mexico en de VS. Toch is er ook voor Europese leveranciers zeker nog ruimte in de schappen. Europa geniet overigens een goede reputatie bij de Canadese importeurs en de vele Canadezen met Europese roots.

VLAM richt zijn exportinspanningen al heel wat jaren op de Canadese markt en benut daarbij de CPMA Convention and Trade show als vehikel. CPMA is een reizende organisatie en wisselt jaarlijks af tussen Vancouver, Toronto en Montreal. Op deze laatste twee locaties zijn er voor Europese leveranciers de meeste mogelijkheden voor handel met de lokale importeurs. VLAM heeft er stilaan een traditie als deelnemer op deze beurs.

VLAM stelde er samen met de Vlaamse deelnemende bedrijven het Vlaamse aanbod van groenten en fruit voor dat potentieel heeft voor de Canadese markt: enkele klassiekers waaronder witloof, prei, paprika en knolselder en verder ook specialiteiten zoals friseline, snijbonen en asperge. Wat fruit betreft werd de focus gelegd op de Conference peer, en QTee.

Niet alle producten zijn even bekend bij de importeurs, daarom was een chef aanwezig op de stand die gerechtjes à la minute klaarmaakte ter inspiratie. Verder werden er Vlaamse appels en peren gesneden voor een tasting. De aangeboden proevertjes werden zeer gesmaakt.

De VLAM-delegatie nam we ook deel aan de retailtour en bezocht de groothandelsmarkt voor groenten en fruit, een organisatie van CPMA.

In 2024 is het de beurt aan Vancouver als gaststad, dan slaat VLAM een jaartje over. Over een mogelijke deelname aan de beurs in Montréal in 2025, wordt later nog beslist.

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32 02 552 80 32
[email protected]     
www.vlam.be        

Publicatiedatum: