Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische macadamiatelers zien prijzen dalen door wereldwijd overschot

De prijzen van macadamia's zullen dalen als gevolg van een wereldwijd overschot, veroorzaakt door Covid-lockdowns en toegenomen aanplant, waardoor de afzetprijzen kelderden. Nog maar een paar jaar geleden kregen de telers tot $6,00/kg (€ 3,65) voor noten in de dop. Nu krijgen veel telers ongeveer $1,70/kg (€ 1,03) voor de oogst van het nieuwe seizoen, ver onder de teeltkosten.

Wayne Gersbach, CEO van Nutworks: "Als gevolg van Covid 19 is er een vrij grote voorraad noten in Australië en daarbuiten. Hij voegde eraan toe dat het stimuleren van de vraag cruciaal is om de wereldwijde macadamiavoorraad te verkleinen. "We bieden $1,70 bij een vochtigheidsgraad van 10%, dat is een fictieve prijs, dus die kan omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van de marktomstandigheden in de loop van het jaar."

Macadamianoten vertegenwoordigen nog steeds minder dan 2% van de wereldwijde consumptie van noten, wat betekent dat miljarden mensen ze nog nooit hebben geproefd.

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: