Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zucchiolo, een nieuwe kasgroente voor de Europese markt

"Zucchiolo is een nieuw groenteconcept dat nog niet op de markt is geweest. Het is afkomstig van een Zuid-Amerikaanse komkommer die zapallito heet, een kruising tussen een courgette en een komkommer; vandaar de merknaam die we eraan gegeven hebben, een combinatie van de Italiaanse woorden courgette en cetriolo", aldus Alfredo Sánchez-Gimeno, hoofd marketing en productontwikkeling bij het Spaanse Beyond Seeds Biotech Group.

"Tijdens deze vijf jaar van ontwikkeling hebben we genetische verbeteringen aangebracht aan het oorspronkelijke product en zijn we de grote uitdaging aangegaan om het aan te passen aan de teelt in kassen. De Zucchiolo-plant is een tussenvorm tussen de komkommer en de courgette, wat een alternatief is voor telers die beide groenten telen. Hij heeft een korte cyclus, zoals alle komkommers, en we hebben rassen ontwikkeld voor de herfst/winter en voor de lente."

"Voor al deze rassen zijn de opbrengsten vrij hoog, in de orde van 9-11 kg/m², bij een plantdichtheid van ongeveer 8.500 planten per hectare", legt Alfredo uit, zodat de opbrengst meer dan 100.000 kg product per hectare zou bedragen. "Naast de aanpassing aan de glasteelt was een andere grote uitdaging de ontwikkeling van een reeks driekleurige variëteiten, uniek op de wereldmarkt, met onze donkergroene, lichtgroene en gele Zucchiolos."

Vers of gekookt
Zucchiolo is niet alleen een fascinerend nieuw product voor de markt en een interessant alternatief voor telers, maar biedt de consument ook een grote veelzijdigheid. "Deze groente kan rauw of gekookt worden gegeten, wat hem onderscheidt van andere plantaardige producten", legt Alfredo Sánchez uit.

"Rauw kan het met schil worden gegeten, omdat het een zachte textuur heeft en het hele product kan worden gebruikt zonder dat er afval ontstaat. In de keuken gedraagt Zucchiolo zich als een courgette en zelfs als een aubergine, en kan dus in tal van recepten worden gebruikt. Chef Tony García werkte met ons samen om de veelzijdigheid van de groente te testen. Hij maakte er meerdere gerechten mee, van groentelasagne met laagjes Zucchiolo tot gazpacho."

"Het is ook interessant om te weten dat Zucchiolo na de oogst drie weken in perfecte staat buiten de koelkast kan worden bewaard, wat voor courgette en komkommers totaal onmogelijk is."

Zucchiolo Lovers Club
Beyond Seeds is een biotechnologisch onderzoeksbedrijf dat zich richt op de veredeling van nieuwe rassen, zoals de Zucchiolo. "We hebben samengewerkt met IFAPA in de agronomische ontwikkeling van dit product en ons doel is nu om verder te gaan met de commerciële ontwikkeling van het merk, dat is geregistreerd voor Europa en Zuid-Amerika. Daartoe hebben we de Zucciolo Lovers Club opgericht. Iedereen die is geïnteresseerd in dit nieuwe concept, kan hier lid van worden."

"Alle feedback die we ontvangen is zeer positief en verschillende retailers hebben al interesse getoond in commerciële teelt. We zijn zelfs van plan om volgend seizoen onze drie soorten Zucchiolo in Europa te gaan verkopen vanuit de nieuwe club", aldus Alfredo Sánchez-Gimeno.

Voor meer informatie: 
Alfredo Sánchez-Gimeno
Marketing & Product Development Manager
Beyond Seeds Biotech Group
Sede Científica PITA
04120 Almería, Spanje
Tel.: +34 617 622 296
[email protected]
https://zucchiolo.com

Publicatiedatum: