Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse avocado's met te hoog MRL-gehalte

In 22 ton Colombiaanse avocado's die door Tridge, een Koreaans AGF-handelsplatform, werden ingevoerd, werd 2,03 milligram per kilogram thiabendazool aangetroffen. Dit is veel hoger dan de norm van 0,01 milligram per kilogram die door de Koreaanse regelgever is vastgesteld. Thiabendazool, een fungicide en pesticide dat wordt gebruikt om een hele reeks groenten- en fruitplagen te bestrijden, zoals schimmel, meeldauw, rot en vlekken, kan bij overmatige consumptie door mensen maagdarmstoornissen of lichte stoornissen in het centrale zenuwstelsel veroorzaken.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Voedsel zei dat het momenteel alle avocado's terughaalt die ongeschikt zijn verklaard voor de verkoop en benadrukte dat klanten die de producten hebben gekocht, ze moeten terugbrengen naar de winkel.

Hetzelfde ministerie verklaarde dat de autoriteiten aan het uitzoeken zijn waar de avocado's zijn verkocht, maar Tridge, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de invoer van de Colombiaanse avocado's in kwestie, heeft tot nu toe niet de nodige informatie verstrekt over de winkelketens waaraan zij de producten hebben verkocht.

Bron: m.theinvestor.co.kr

Publicatiedatum: