Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Normec Groen Agro Control eerste commerciële laboratorium dat PFAS analyseert onder accreditatie

Normec Groen Agro Control is het eerste commerciƫle laboratorium in Nederland dat PFAS in voedingsmiddelen analyseert onder accreditatie. Deze accreditatie voor PFAS biedt voedingsmiddelenproducenten de mogelijkheid op een makkelijke en betrouwbare manier PFAS in voedingsmiddelen te monitoren. Hierdoor wordt het mogelijk PFAS in AGF, maar bijvoorbeeld ook vis, schaaldieren, eieren, vlees onder accreditatie te analyseren, zo melden ze.

Op 7 februari 2023 is er een Europees voorstel tot een verbod op PFAS gepubliceerd. Het verbod gaat vanaf 2025 gelden voor de productie, gebruik, verkoop en import van ruim 10.000 chemische stoffen, die in duizenden producten zitten die elke dag worden gebruikt.

Naast de geaccrediteerde analyses van PFAS in voedingsmiddelen is Normec Groen Agro Control ook geaccrediteerd voor analyse in grond en water. Normec Groen Agro Control kan ook PFAS analyseren in bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal en diervoeders. Normec Groen Agro Control biedt naast het testen op PFAS ook ondersteuning bij het opzetten van monitoringsprogramma's, monstername en oorzaakanalyses.

Voor meer informatie:
Normec Groen Agro Control
+31 (0)15 257 2511
[email protected] 
www.agrocontrol.nl 

Publicatiedatum: