Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Zuid-Afrikaanse macadamia blijven dalen

Zuid-Afrika zal dit jaar opnieuw een recordoogst aan macadamianoten leveren, die de totale opbrengst van vorig jaar (68.840 ton droge noten in de dop met een vochtigheidsgraad van 1,5%) zal overtreffen tot bijna 78.000 ton. Aangezien vraag en aanbod wereldwijd tegen de telers werken, zullen de prijzen dalen tot het laagste niveau in tien jaar. Gemiddeld ontvangen de telers voor dit seizoen € 7,54 per kg aan pitten. Dit is lager dan het gemiddelde van € 10,52 (tegen de koers van 2022) vorig jaar en € 14,63 per kg (tegen de koers van 2021) het jaar daarvoor.

Allen Duncan, CEO van Green Farms Nut Company in Mpumalanga, verklaarde dat de markt de afgelopen 18 maanden was verzwakt. Hij voegde eraan toe dat de Zuid-Afrikaanse macadamia-sector nog vrij jong is met slechts ongeveer 50 jaar commerciële teelt. Bijgevolg waren er belangrijke leemten in de kennis die, indien zij werden opgevuld, de macadamia-telers in staat zouden stellen hogere opbrengsten te halen en hun inkomen per hectare te verbeteren.

Bron: farmersweekly.co.za

Publicatiedatum: