Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw vroeg aardbeiras Marvella

Earth Market heeft dit jaar een nieuwe aardbei geïntroduceerd: de Marvella. "Tot nu toe onderscheidt dit interessante, nieuwe ras zich van de andere vroege en seizoensgebonden ronde aardbeien door de bijzonder intense geur en smaak die het heeft. Daarnaast toont de verkregen Brix-graad voor de eerste oogst een hoog suikergehalte aan", vertelt commercieel directeur van Earth Market Joris Combe. Deze troef heeft de eerste consumenten en de paar professionals die de aardbei al hebben geproefd al overtuigd.

"Voor dit introductiejaar is het aantal afgezette partijen nog relatief beperkt en zal daardoor nog niet voor iedereen beschikbaar zijn. Vanaf volgend jaar zal de Marvella echter beschikbaar zijn voor een groter aantal consumenten. Tegelijkertijd zijn we samen met het CTIFL bezig met het karakteriseren van het sensorisch profiel om de geur en smaak van de aardbei beter te kunnen omschrijven. Kortom, de Marvella is gewoon een heerlijk stuk fruit waarvoor iedereen lijkt te vallen!"

Vernieuwing
Earth Market heeft voor het volgende seizoen een massaal uitbreidingsplan gepland staan. "Onze ambities voor de Marvella liggen in lijn met het potentieel van het stuk fruit. De eerste feedback van zowel telers als leveranciers bevestigt bovendien de vele voordelen die de Marvella heeft ten opzichte van de concurrenten van het nieuwe ras. Er is geen tekort aan vroege ronde aardbeirassen, maar binnen dit segment is wel sprake van een grote behoefte aan in ieder geval smaakvernieuwing."

Gegarandeerde regelmaat in opbrengstgrootte
Andere voordelen van de Marvella zijn het feit dat het ras gegarandeerd vroeg is, de zeer stabiele maat en de regelmatig ten aanzien van de opbrengstgrootte. "De Marvella heeft de nieuwsgierigheid van de telers flink aangewakkerd. De plant van de aardbei stopt maar niet met bloeien. De bloeiperioden verspreiden zich mooi over het hele seizoen. Deze continu├»teitszekerheid is een echte troef voor aardbeientelers. Hoewel de Marvella dit jaar vooral in het zuidwesten en zuidoosten van Frankrijk wordt geteeld, kan het ras in alle teeltregio's van het land worden aangeplant. "Doordat het ras  zich zeer goed weet aan te passen aan allerlei verschillende teeltomstandigheden, kan de teelt ervan zich prima tot buiten Zuid-Frankrijk uitbreiden."

De Marvella is sinds begin maart beschikbaar en wordt nog tot eind mei/begin juni op de markt gebracht. "De Marvella is een ras dat slechts eenmaal per jaar vruchten produceert, maar het ras heeft daarentegen wel een vrij lange teeltcyclus. We zijn de voordelen van het ras natuurlijk nog aan het ontdekken, maar veel ervan zijn al bevestigd."

Voor meer informatie:
Mathilde Paignat
Earth Market
Mob. : +41 79 403 16 57
[email protected] 

Publicatiedatum: