Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Residuen van chloorthalonil

Terugroepactie Turkse tomaten in Duitsland

De Europese voedselwaakhond (RASFF) meldde op 29 maart dat de Duitse gezondheidsautoriteiten de opdracht hebben gegeven om een partij tomaten uit Turkije uit de handel te nemen na detectie van chloorthalonil, een stof die niet is toegelaten in de Europese Unie. De stof werd in een verhouding van 0,21 mg/kg-ppm gevonden, terwijl de maximumwaarde voor residuen van dit element (MRL) 0,01 mg/kg-ppm is.

Het gebruik van chloorthalonil werd in april 2020 verboden door de Europese Commissie, na een evaluatie door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA), omdat het DNA-schade veroorzaakt, een hoog risico vormt voor amfibieƫn en vissen en vooral omdat het een factor is die sterk verband houdt met het verdwijnen van bijen, hommels en andere bestuivers.

Gezien de mogelijkheid dat de tomaten al zijn gekocht en niet meer in de schappen liggen, is er een waarschuwing uitgestuurd naar de consument.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum: