Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

App om peren te meten

Hectre, tweevoudig prijswinnaars bij de AgTech Breakthrough Awards, hebben aangekondigd dat hun nieuwste innovatie, de Spectre for Pears early fruit sizing app, nu op de markt is gebracht.


Bartlett peren worden door Spectre for Pears opgemeten. De bekroonde, eenvoudig te gebruiken technologie levert een hoge waarde aan de sector.

Het biedt telers en verpakkers van peren snelle en nauwkeurige maatprofielen, gewoon door een foto van een bak peren te nemen met een iPhone of iPad. De technologie gebruikt machine learning en computer vision AI om binnen enkele seconden peren te detecteren en te meten. Met meer dan 80 peren per bak worden de maatstalen massaal verhoogd, wat betrouwbare gegevens over de fruitgrootte oplevert voor informatie over de pluk, de verpakking en de verkoop, vroeger dan ooit tevoren. De app kan worden gebruikt in de boomgaard vanaf de eerste pluk, of in het pakstation, en in alle omstandigheden.

Een Spectre for Pears Top Down oplossing is beschikbaar voor grootschalige bedrijven en verpakkers die gegevens over de vroege grootte willen vastleggen, rechtstreeks van de bovenkant van de vrachtwagens die bij de ontvangst aankomen. Met de Top Down optie kunnen meer dan 3.000 peren worden gesorteerd nog voordat de vrachtwagen wordt gelost en een API voor het delen van gegevens is beschikbaar.

Als onderneming die met grote volumes fruit werkt, begon Sage Fruit enkele jaren geleden met de Spectre iPad-optie en heeft vervolgens een upgrade uitgevoerd naar de Spectre Top Down-oplossing toen deze beschikbaar kwam. Shane McKinley, Director of Quality Control bij Sage Fruit: "Elke verandering op de verpakkingslijn vereist een verplaatsing van materiaal en arbeid om de veranderingen door te voeren, wat betekent dat we niet op volle snelheid draaien. Nauwkeurige informatie over het formaatprofiel zorgt ervoor dat we niet met een lagere verwerkingscapaciteit te maken krijgen."

"We hebben een ongelooflijk getalenteerd team van ingenieurs laten werken aan het Spectre for Pears-project, dat enorme kosten- en tijdbesparingen kan opleveren voor onze klanten", aldus CEO en medeoprichter van Hectre, Matty Blomfield.

"Met Spectre komen we snel achter de maten van het blok. Die informatie wordt vervolgens gedeeld met onze verkoopafdeling zodat zij aan de slag kunnen om het fruit te verkopen nog voor we het verpakt hebben", zegt Gilbert Plath, Washington Fruit & Produce Technology Program Leader

Tijdens het bedenken en ontwikkelen werkt Hectre nauw samen met de sector om ervoor te zorgen dat de technologie zeer relevant en pragmatisch is en past bij de merkfocus "eenvoudig te gebruiken". Sage Fruit en de Nieuw-Zeelandse teler RJ Flowers hebben tijdens het hele ontwikkelingsproces van Spectre for Pears samengewerkt met de sector.

De release van Spectre for Pears volgt op Hectre's wereldwijde succes met de mobiele app Spectre for Apples, Citrus en Cherries. De app wordt gebruikt door vooraanstaande verpakkers zoals Monson Fruit, Rockit, CPC, FirstFruits en BC Tree Fruits. Er is ook een uienmodel beschikbaar. Hectre zal in de tweede helft van 2023 een Serie A investeringsronde aanbieden.

Voor meer informatie:
Kylie Hall
Hectre
Tel: +64 27 419 8322
[email protected]
www.hectre.com

Publicatiedatum: