Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook Colruyt mengt zich in het debat

'Veel interesse' voor Delhaize-filialen; keten wil sociale bemiddelaar inschakelen voor conflict

Volgens een interne nota die Delhaize dinsdag naar zijn medewerkers heeft verspreid, hebben er zich al heel wat kandidaat-overnemers gemeld voor de 128 filialen die de supermarktketen uit handen wil geven. Voor elk van de winkels is er al minstens één kandidaat, voor 75 procent zijn er zelfs twee of meer geïnteresseerde kopers. Dat meldt RTBF en werd door Delhaize bevestigd aan de redactie van Het Nieuwsblad.

Onderwijl heeft de derde buitengewone ondernemingsraad die gisteren bij Delhaize werd gehouden opnieuw niets opgeleverd, zo schrijft Gondola. De vakbonden verwijten de directie van Delhaize geen enkel initiatief te hebben genomen, maar aanvaarden geen andere mogelijkheid dan de intrekking van het plan. Delhaize stelt de impasse vast en vraagt vicepremier Pierre-Yves Dermagne om een sociale bemiddelaar aan te stellen. 

"Delhaize wil nogmaals onderstrepen dat zij bereid is te investeren in de sociale dialoog en dat ook zal blijven doen. De directie van Delhaize hoopt op een gelijkwaardig signaal van de sociale partners en vraagt hen dan ook om alle supermarkten opnieuw toegankelijk te maken voor de klanten", aldus de onderneming in een verklaring.

Daarnaast mengen ook Colruyt en Carrefour zich in het debat dat ontstaan is na het sociale conflict bij Delhaize, meldt Gondola. In een brief aan minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) pleit de retailgroep voor een meer gelijke verloning voor alle werknemers in de sector en het vereenvoudigen van de paritaire comités. Bij de bijzondere ondernemingsraad waren gisteren behalve werknemers van Delhaize ook sympathisanten van Colruyt en Carrefour aanwezig om hun steun te betuigen. Opvallend is, zo gaat het medium verder, dat Colruyt zich hiermee achter het standpunt van de vakbonden schaart.

Publicatiedatum: