Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rassenvernieuwing in het basilicumsegment

De Italiaanse veredelaar L'Ortolano heeft ondertussen verschillende basilicumrassen in het portfolio, die elk beantwoorden aan een specifieke behoefte. "Voor ons is basilicum een heel belangrijk product, waarin we al veel hebben geïnvesteerd. En we zullen blijven investeren in de innovatie van dit kruid. Onze verschillende rassen spelen in op verschillende contexten en teelttypes. En we staan steeds paraat om van geval tot geval het beste advies te geven", zegt Gaetano Biavati, teelttechnicus bij L'Ortolano.

Hier een lijstje met de belangrijkste beschikbare rassen. 

Zeus: basilicum van het Genovese type met een middelcompacte plant. Geschikt voor teelt in potten. De plant heeft korte internodiën en groeit middelsnel. Het blad is heldergroen en heeft de klassieke vorm van het Genovese type. Het zaad wordt getest of het vrij is van warkruid en belangrijke ziekteverwekkers. Resistentie [IR]: PB Peronospora Belbahrii

Sprinter: basilicum van het Genovese type met een middelcompacte plant. Geschikt voor teelt in potten, vanuit stekken en drijvende teelt, ook in periodes met weinig licht. De plant is snelgroeiend en heeft middelkorte internodiën. Het blad is glad, lichtgroen, behoorlijk groot en met de typische vorm van het Genovese ras, maar wel meer uitgerekt. Uitstekende weerstand tegen doorschieten (bolting). Het zaad wordt getest of het vrij is van warkruid en belangrijke ziekteverwekkers en bacteriën. 


Luxor:
basilicum van het Genovese type met een compacte plant. Geschikt voor teelt in potten en drijfsystemen, ook in periodes met lage lichtintensiteit. De plant heeft korte internodiën en groeit middelsnel. De bladeren zijn zeer heldergroen, middelgroot en met de typische vorm van het Genovese ras, maar wel meer uitgerekt. Het zaad wordt getest of het vrij is van warkruid en belangrijke ziekteverwekkers en bacteriën.

Robur: basilicum van het breedbladige Genovese type, geschikt voor teelt in kassen en vollegrond, waar het een goede opbrengst heeft bij het maaien. De plant is krachtig met middellange internodiën. De bladeren zijn groot, glad en zwaar en van heldergroene kleur. Snelle hergroei, uitstekende weerstand tegen doorschieten (bolting) en afwezigheid van "muntaroma". Het zaad wordt getest of het vrij is van warkruid en belangrijke ziekteverwekkers. 

Robur

Mammolo: basilicum van het Genovese type met een compacte plant. Geschikt voor teelt in potten, maar ook in vollegrond met één maaibeurt voor de verwerkende industrie. De plant heeft korte internodiën met gladde en brede bladeren, die intens geuren en een hoog gehalte aan etherische oliën hebben. Het is vrij van het muntaroma. Het zaad wordt getest of het vrij is van warkruid, Fusarium oxysporum f.sp. basilicum, Peronospora sp., Rhizoctonia solani, Colletotrichum geosporioides, Erwina spp. en Pseudomonas spp. 

Links Mammolo en rechts Aromatico della Riviera Ligure Certificato

Aromatico della Riviera Ligure Certificato: basilicum van het zeer grote Genovese type. Geschikt voor teelt in de kas, in de vollegrond, maar ook in potten. De plant heeft lange internodiën. De bladeren zijn ovaal en hebben de typische lepelvorm, zijn heldergroen van kleur en vrij van het muntaroma. Het zaad wordt getest of het vrij is van warkruid, Fusarium oxysporum f.sp. basilicum, Peronospora sp., Rhizoctonia solani, Colletotrichum geosporioides, Erwina spp. en Pseudomonas spp

Voor meer informatie:
L'Ortolano srl
Semencoop Professional
via Calcinaro, 2425
47521 Cesena (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 381835
[email protected] 
www.lortolano.com 

Publicatiedatum: