Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, LuBaFresh:

"Verschepingen Indiase druiven op een lager niveau dan verwacht"

Tholen - De eerste witte druiven uit India arriveerden bij LuBaFresh op 9 februari al, maar inmiddels zijn de volumes zodanig dat de importeur ook wat beschikbaarheid heeft buiten de programma's om. "De markt is niet verkeerd. De prijzen zouden nog op een wat hoger niveau kunnen liggen, maar de verkoop is er in elk geval", constateert Lucien de Wit.


Luuk en Lucien de Wit

"Ook zijn de druiven die we binnenkrijgen kwalitatief erg goed. Met name bij de start van het seizoen werden de druiven in India strikt gecontroleerd, waarbij de druiven met een brix onder de 14 werden geblokkeerd", vertelt Lucien. "Wel ligt de aanvoer van de druiven op een lager niveau door de regen de laatste weken in verschillende productiegebieden. Men verwacht 20% minder te verschepen dan de prognoses én ten opzichte van het volume van vorig jaar."

"Al met al zijn de vooruitzichten voor de Indiase druiven erg goed. Vorig jaar hadden we van maart tot begin april te maken met enorme aankomsten doordat de druiven die voor Rusland bestemd waren naar Europa werden gestuurd. Toen was de markt overvol en bleef de verkoop achter. Nu zijn de containers die binnenkomen vrijwel meteen verkocht en zijn er weinig voorraden op de markt.""Bovendien zijn de alternatieven beperkt. Zuid-Afrika heeft dit jaar veel problemen gehad als gevolg van de natte weersomstandigheden. Ook Chili heeft last van kwaliteitsproblemen en stuurt 20-25% minder druiven naar Europa. Al met al kom je voor een kwalitatief goede witte pitloze druif voor een betaalbare prijs al snel bij India uit", concludeert Lucien.

"Prijzen voor de verpakte druiven liggen naar gelang de kwaliteit nu tussen de 1,10 en 1,20 euro en voor de 4,5 kg worden in de markt prijzen tussen de 8,50 en 9,50 euro betaald. Wel verwacht ik dat de verkoopprijzen, gezien het feit dat er minder wordt verscheept, de komende tijd wat zullen stijgen. Vorig jaar ontvingen we de laatste containers op 17 mei, dit jaar zal het seizoen naar verwachting eerder afgelopen zijn en stopt men met een week of drie, vier al met verladen."

Het Indiase druivenassortiment bestaat bij LuBa Fresh voor het overgrote deel uit witte Thompson-druiven. "We krijgen de Indiase druiven aangevoerd in paper bag verpakking van 4,5 kg. Je ziet dat de meeste exporteurs nu de plastic carry bag hebben vervangen door papier. Wat ons betreft een goede ontwikkeling, want het presenteert beter en dat resulteert weer in een hogere verkoop."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
+31 (0)77 777 7715
Mob: 06-41273443
[email protected]     
www.LuBaFresh.com