Amsterdam verbiedt flitsbezorgers in woongebieden

Top 10 van supermarktketens in België

Top 10 van supermarktketens in België
Hier volgt een overzicht van de top tien van supermarktketens in België, op basis van hun laatst beschikbare omzet over het hele jaar. Alle gegevens zijn afkomstig van Retail-Index (www.retail-index.com)

 1. Colruyt omzet: € 7,9 mld. (2020);
 2. Delhaize omzet: € 5,2 mld (2020);
 3. Carrefour omzet: € 4,3 mld (2022);
 4. Aldi omzet: € 2,7 mld (2020);
 5. Lidl omzet: € 1,88 mld
 6. Spar (Colruyt) omzet: € 707 mln (2020);
 7. Makro C&C (Metro) omzet: € 647 mln (2021);
 8. Intermarché omzet: € 497 mln (2020);
 9. Spar Lambrechts omzet: € 185 mln (2020);
 10. Bio-Planet omzet: €178 mln (2021).
  Bron: esmmagazine.com 

Franse retailer Carrefour verlengt ambtstermijn CEO met drie jaar
De Franse supermarktretailer Carrefour is overeengekomen om de termijn van voorzitter en CEO Alexandre Bompard met nog eens drie jaar te verlengen, tot aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2026, aldus het bedrijf.
Bron: reuters.com 

Amazon verhoogt uurloon voor Britse werknemers met € 0,56; vakbond overweegt meer stakingen
Amazon.com heeft het minimum aanvangsloon voor zijn werknemers in zijn Britse vestigingen met € 0,56 verhoogd tot € 12,46 à € 13,59 per uur, een maatregel die de woede wekt van de vakbond die een grotere verhoging had geëist.
Bron: reuters.com 

Uitbreiding hoofddoel van Lidl in Letland 
De belangrijkste doelstelling van de supermarktketen Lidl in Letland is momenteel uitbreiding en dat het bedrijf zich momenteel in de intensieve investeringsfase bevindt, vertelde Maciej Urbanski, directeur van Lidl Letland, in een interview aan LETA. Urbanski gaf geen commentaar op de resultaten van het laatste boekjaar van Lidl Letland, dat duurde van 1 maart 2022 tot 28 februari 2023, voordat deze openbaar worden gemaakt, maar volgens hem opereerde Lidl Letland ook in het vorige boekjaar met verlies, waarbij de nadruk lag op investeringen in de opening van nieuwe winkels.
Bron: baltictimes.com 

Portugal: inflatie verhoogt winst van Jeronimo Martins in vierde kwartaal, maar tast marges aan
Portugals tweede grootste retailer Jeronimo Martins boekte een 23% stijging van de nettowinst in het vierde kwartaal doordat de stijgende inflatie de verkoop stimuleerde, vooral in Polen, zijn belangrijkste markt, maar ook zijn marges aantastte. Het bedrijf, dat van oktober tot december € 171mln nettowinst boekte, waarschuwde dat de voedselinflatie hoog bleef en slechts de eerste tekenen van vermindering vertoonde. In eigen land boekte supermarktketen Pingo Doce een omzetstijging van 13,7% tot € 1,2 mld terwijl zijn Ara-winkels in Colombia een omzet boekten van €477 mld, een stijging van 38,5% ten opzichte van een jaar eerder.
Bron: reuters.com 

VK: John Lewis-voorzitter Sharon White neemt stappen om Partnership-plannen te verduidelijken
Sharon White, de voorzitter van het Britse John Lewis Partnership, heeft een verklaring uitgegeven als reactie op suggesties dat het bedrijf van plan is zijn partnerschapsstructuur te verwateren.
Bron: esmmagazine.com 

Nederland: Amsterdam verbiedt flitsbezorgers in woongebieden
Amsterdam is op weg om de eerste stad in Nederland te worden die snelle boodschappenbezorgdiensten verbiedt in woongebieden, zo heeft de stad aangekondigd. Stadsbestuurders willen een gewijzigd bestemmingsplan opstellen dat de vestiging regelt van de distributiecentra die door deze diensten worden gebruikt, de zogenoemde darkstores.
Bron: nltimes.nl 

VK: Oxbotica, Goggo slaan handen ineen voor autonome middle-mile bezorging
De Britse zelfrijdende software startup Oxbotica en autonoom leveringsbedrijf Goggo Network hebben gezegd dat ze samenwerken om middele-mile leveringen te testen voor retailers en andere klanten, waaronder Carrefour en Dia.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.