Delhaize houdt vast aan plan tot franchiseren; stakingsacties gaan door

Bij Delhaize heeft dinsdagochtend een nieuwe ondernemingsraad plaatsgevonden. Die leverde, net als vorige week, echter niets op: na een uur stond iedereen weer buiten, zonder vooruitgang. De vakbonden zijn niet tevreden met de voorstellen van de directie, die vasthoudt aan haar plan om alle vestigingen in eigen beheer te franchiseren. De helft van de eigen winkels is nog gesloten, zo meldt Nieuwsblad

Retail Detail schrijft dat Delhaize, ondanks de protesten, binnenkort al begint met de selectie van kandidaat-overnemers voor de 128 geïntegreerde filialen. Het franchiseren is volgens de retailer 'de enige optie om in de 128 supermarkten opnieuw aan te knopen met een positieve evolutie van de volumes en het zakencijfer'.

Voor volgende week staat er opnieuw een bijeenkomst gepland. Onderwijl gaan de stakingsacties onverminderd verder. De actievoerders willen ook de bevoorrading van de aangesloten, zelfstandige winkels van Delhaize bemoeilijken, om de directie 'te raken waar het pijn doet'. Mogelijk houden die acties nog weken aan.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.