Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tenderstem boert goed in Ierland

Tenderstem® broccoli heeft in Ierland jaar na jaar sterke resultaten en een consistente groei laten zien. Dit komt na een versterking van de samenwerking tussen Coregeo, de hoofdlicentiegever voor het merk in het Verenigd Koninkrijk en Europa, Sakata Vegetables Europe, de wereldwijde merkeigenaar en de nieuwe licentiehouder in Ierland, Global Fresh Exotics (GFE).

Tenderstem is een intensieve samenwerking voor de lange termijn aangegaan met GFE nadat het bedrijf dezelfde consistente hoge niveaus van voedselveiligheid, traceerbaarheid en ambitie voor de geliefde kool heeft vastgesteld. De toewijding, expertise en inzet die nodig zijn om Tenderstem broccoli met succes te telen, te oogsten, te verpakken en aan klanten te leveren, wordt weerspiegeld in het inzet voor de lange termijn van GFE.


Richard Moore MD van GFE, David Thorpe , Commercial Manager GFE, Dave Samuels EMEA Brand Manager Sakata Vegetables Europe, Alex Richardson Agronomist & Supply Coordinator Sakata Vegetables Europe.

Richard Moore, Managing Director van Global Fresh Exotics zegt hierover: "We zijn verheugd Tenderstem in Ierland te kunnen vertegenwoordigen. We hebben grote ambities voor deze krachtige groente en plannen de teelt zowel hier in Ierland als internationaal bij erkende telers, zodat we het hele jaar door een consistent product van hoge kwaliteit kunnen leveren. Onze oprichter Juni Mangat en het team van GFE hebben consequent aanzienlijke bedrijfsmiddelen ingezet voor de ontwikkeling van Tenderstem in Ierland. Dat zullen we de komende jaren blijven doen. We zijn er nu trots op dat Tenderstem bij ons officieel zijn thuisbasis in Ierland heeft."

Het succes van Tenderstem, dat gedurende vele jaren met traditionele technieken is gekweekt, en de voortdurende investeringen en ontwikkeling van het Sakata-team om deze unieke en robuuste broccolivariëteit te versterken en te beschermen, is de reden waarom er zo'n strenge controle is op de intellectuele eigendomsrechten, waaronder het DNA van de plant, en waarom de langetermijn-toezegging van licentiepartners en telers net zo belangrijk is voor het merk.

Sam Wood, Assistant Trade Marketing Manager voor Tenderstem Ierland: "De afgelopen 12 maanden heeft Tenderstem in Ierland sterk gepresteerd. Door nauw samen te werken met Richard en het GFE-team zijn we ervan overtuigd dat we zowel waarde als volume kunnen blijven leveren aan onze retail- en groothandelspartners."

Voor meer informatie:
www.tenderstem.ie

Publicatiedatum: