150 kandidaat-kopers voor Delhaize-filialen

VK: John Lewis benoemt Nish Kankiwala tot nieuwe CEO
Het Britse John Lewis Partnership heeft Nish Kankiwala benoemd tot CEO, waarmee een nieuwe rol wordt gecreëerd om de winstgevendheid van de employee-owned retailer, die wordt geleid door voorzitter Sharon White, te stimuleren.
Bron: reuters.com 

België: 150 kandidaat-kopers voor Delhaize-filialen
Meer dan 150 kandidaten hebben al interesse getoond in de overname van een van de 128 Delhaize-vestigingen. Het gaat om ondernemers, interne medewerkers en externe kandidaten.
Bron: retaildetail.eu 

Greens Retail gaat nationaal als onderdeel van grote uitbreidingsplannen met Nisa
Greens Retail, het vroegere Eros Retail, is klaar om het bedrijf nationaal uit te breiden nu het een vijfjarige overeenkomst met Nisa tekent ter waarde van € 228 mln gedurende de looptijd. Het bedrijf heeft momenteel 16 winkels in Schotland met een jaaromzet van meer dan € 28 mln. Ondernemer Harris Aslam heeft toegezegd meer dan 20 nieuwe winkels in Schotland te openen en de groei van het bedrijf naar Engeland te markeren. De winkels opereren onder de Greens Fascia in samenwerking met Nisa.
Bron: talkingretail.com 

VK: Robotlevering van Co-op-boodschappen rolt uit in Greater Manchester
Robots komen naar de straten van Greater Manchester nu Co-op samenwerkt met Starship Technologies en Trafford Council om autonome boodschappen te bezorgen aan inwoners van Sale. In Milton Keynes, Northampton, Bedford, Cambridge en Leeds is het al een bekend gezicht. Bestellingen worden gedaan via de Starship food delivery app met boodschappen die in lokale Co-op winkels worden opgehaald en snel en gemakkelijk bij klanten in de buurt worden afgeleverd.
Bron: co-operative.coop 

Duitsland: Galeria gaat bijna de helft van zijn winkels sluiten
Galeria, voluit Galeria Karstadt Kaufhof, versnelt zijn reorganisatieplannen: tijdens een centrale ondernemingsraad kregen de werknemers te horen dat 52 van de huidige 129 winkels zullen sluiten. Ook in het servicecentrum en bij het facilitair management zal worden gesneden, meldt Lebensmittel Zeitung.
Bron: retaildetail.eu 

Frankrijk: Carrefour pauzeert uitrol Atacadão-winkel in regio Parijs
Carrefour Group heeft zijn plan om de eerste winkel van het Braziliaanse cash-and-carry-merk Atacadão in de regio Parijs te openen stopgezet, zo melden de media. "We bestuderen nog steeds verschillende locaties voor de opening van de eerste Atacadão-winkel in Frankrijk, volgens de planning die we zelf hebben opgesteld. De voorwaarden zijn niet vervuld om dit in Sevran te doen, maar we gaan verder op verschillende andere sporen, in samenwerking met de betrokken gemeenten," zei een woordvoerder van Carrefour tegen het persagentschap AFP, volgens een bericht in het blad Capital.
Bron: esmmagazine.com 

Rewe Group en Trigo openen hybride-autonome winkel in Duitsland
De Duitse retailer in levensmiddelen Rewe Group werkt samen met computer vision bedrijf Trigo om een hybride-autonome winkel te openen in Keulen, Duitsland. Met een oppervlakte van 600 m² zou de supermarkt de grootste hybride winkel van het land zijn.
Bron: retail-insight-network.com 

Spanje: Mercadona meldt 11% omzetgroei in boekjaar 2022
De Spaanse supermarktketen Mercadona meldde in zijn boekjaar 2022 een omzet van € 31 mld, een stijging van 11% op vergelijkbare basis. De nettowinst van de retailer bedroeg € 718 mln, een stijging van 5,6% ten opzichte van 2021.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon verhoogt fulfilmentkosten in Europa
Amazon heeft de kosten van zijn multi-channel fulfilment service verhoogd. De nieuwe kosten zijn vanaf volgende maand van kracht voor Europese verkopers. Volgens de e-commerce gigant is de verhoging het gevolg van stijgende operationele kosten door inflatie.
Bron: ecommercenews.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.