Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vraag naar Chinese uien stijgt op overzeese markten"

Nu de maatregelen ter bestrijding van de pandemie in China zijn opgeheven, is de uienexport geleidelijk aan weer genormaliseerd. De Europese markt werd getroffen door de daling van de opbrengst in het vorige kwartaal en de vraag is sterk gestegen. Momenteel is de export van uien sterk gestegen ten opzichte van de voorgaande maanden en stijgt ook de prijs. Wang is de sales manager van Jining Shangzhuo Food. Hij deelde met FreshPublishers zijn mening over de recente uienoogst en de verwachte exportsituatie voor het nieuwe seizoen.

Volgens Wang worden de uien in Yunnan in 2023 sinds 18 maart geleverd. De opbrengst van Yunnan is dit seizoen in principe hetzelfde als vorig jaar. "Wat de oorsprong betreft, is het areaal gele uien in China gewoonlijk groter dan dat van rode uien, die vooral in het binnenland worden verkocht, en gele uien worden vooral naar overzeese markten geëxporteerd."

"Op de overzeese markten zijn de orders van Zuid-Korea gedaald, maar de vraag op de Europese markt is groot. Onder invloed van het warme weer in 2022 is de teelt van uien in Europa gedaald, dus is er veel vraag naar importuien. Jining Shangzhuo Food exporteert momenteel geschilde uien van 60-80 mm/80-100 mm in 20 kg-kartons, met een jaarlijkse export van ongeveer 15.000 ton. Tot de uienteeltgebieden behoren Gansu, Yunnan, Sichuan, Jiangsu, Henan en Shandong, met export naar Europa, Zuidoost-Azië, Australië, Japan en Zuid-Korea. We hebben ook de export van diepgevroren uienproducten opgevoerd," aldus Wang.

"Wat de scheepvaart betreft, hebben sommige rederijen onlangs het aantal schepen verminderd om dalende vrachttarieven te vermijden. Dit heeft geleid tot een schaarste aan posities en een lichte stijging van de scheepsprijzen."

Over de marktverwachtingen voor de komende weken zei Wang: "Nadat uien uit Yunnan van de markt zijn gehaald, zullen uien uit de provincies Jiangsu, Henan en Shandong één voor één op de markt komen. Verwacht wordt dat de export de komende weken verder zal toenemen en dat ook de oogst zal toenemen, wat een zekere invloed zal hebben op de marktprijs."

Naast uien zijn ook gember, knoflook, appelen en peren de belangrijkste exportproducten van Jining Shangzhuo Food.

Voor meer informatie:
Mr. Wang
Jining Shangzhuo Food Co., Ltd
+8613213293300///+8617362151011