Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sipo

Monniksbaard, blaassilene en gesneden radicchio

Het Italiaanse Sipo is begonnen met de verkoop van drie producten die het bedrijf teelt in de provincies Rimini en Forlì-Cesena en op de markt brengt onder het merk Verdure di Romagna: monniksbaard, blaassilene en radicchio.

"Monniksbaard is een typische groente in de regio Romagna en al vele jaren een belangrijk product in het assortiment van Sipo. Het is beschikbaar tot de maand juni. We bieden het aan in trays van 300 gram of in bosjes in kartons van 6 kg", zeggen verkopers Camilla Bulgarelli en Lorenzo Notarnicola.

Lorenzo Notarnicola en Camilla Bulgarelli 

Monniksbaard is een heel bijzondere groente die in deze periode in Romagna in kassen wordt geteeld. Vervolgens komt er productie uit de buitenteelt beschikbaar. Monniksbaard is heldergroen van kleur, heeft een roodachtige basis en een lichtzure smaak. 

Blaassilene is dan weer een wild kruid dat 'gedomesticeerd' werd. Sipo biedt het aan in kartonnen trays van 80 gram.

Ook gesneden radicchio is verkrijgbaar in kartonnen trays, dit keer van 150 gram.

"We brengen deze lokaal geteelde groenten op de markt", zegt Massimiliano Ceccarini, CEO van Sipo. "Nu komen ze nog uit de kas, maar over een paar dagen hebben we ook product uit de buitenteelt beschikbaar. We verpakken ze in verschillende formaten onder het merk Verdure di Romagna. De teelt vindt plaats op enkele kilometers van ons pakstation, zodat het product kort na de oogst direct kan worden verpakt. Dat garandeert maximale versheid."

Voor meer informatie:
Sipo srl

Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) - Italië
Tel: +39 (0)541 339711
[email protected]
www.sipo.it

Publicatiedatum: