Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prevar introduceert nieuwe appel- en perenrassen

Prevar™ is een Nieuw-Zeelands bedrijf dat er prat op gaat wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van fruitinnovatie door de ontwikkeling en commercialisering van appel- en perenrassen.

De recente gevolgen van de cycloon Gabrielle zijn voor velen verwoestend geweest. "Wij staan achter de sector en onze telers; we zijn onmiddellijk begonnen met de wegen schoon te maken en we pakken de heropbouw van deze fantastische sector voor onze gemeenschappen, ons land en onze wereldwijde consumenten met beide handen aan", zegt Tony Martin, Chief Executive van Prevar.

"In deze tijd van grote nood doen we een beroep op de steun van contacten in de sector en het bredere netwerk om degenen te helpen die rechtstreeks zijn getroffen door de verwoestende gevolgen van de gebeurtenissen van vorige maand. Deze sector bestaat uit geweldige mensen in Hawke's Bay, in heel Nieuw-Zeeland en over de hele wereld. Als u een manier zoekt om te helpen, doneer dan aan het goede doel via de Hawke's Bay Fruit Growers Association".

Het team van Prevar werkt samen met Plant & Food Research (PFR) om nieuwe rassen te ontwikkelen die zowel aan de huidige als aan de toekomstige marktkansen voldoen. Prevar en PFR volgen en anticiperen op toekomstige consumententrends om ervoor te zorgen dat de producten van het veredelingsprogramma aan deze eisen voldoen.

Succesvolle voorbeelden van resultaten van dit veredelings-programma zijn de rassen Sassy™, PiqaBoo® en Dazzle™ die alle een sterke groei en toekomstige potentie vertonen.

Sassy™ is uniek met zijn schitterende rode schil, knapperigheid en zoete smaak. Met een vroege oogst en een goede houdbaarheid is Sassy een uitstekende exportappel.

PiqaBoo® is een peer met een levendige rode schil, is knapperig en sappig. Hij is ontstaan als een conventionele hybride van Europese, Japanse en Chinese peren.

Dazzle™ is een zoete, knapperige appel met een helderrode schil. Geboren in de boomgaarden van Nieuw-Zeeland, wordt Dazzle gezien als de grootste ontwikkeling sinds de lancering van Royal Gala, tientallen jaren geleden.

Nieuwe medewerkers
Prevar richt zich op het ontwikkelen van premiumrassen en -merken door het identificeren van toekomstige marktkansen en het opbouwen van sterke samenwerkingen met wereldwijde klanten. Om deze focus en de toekomstige ambities te ondersteunen, is het Prevar-team onlangs uitgebreid met Amanda Lyon, een toegewijde marketingmedewerker. Amanda heeft een indrukwekkende FMCG marketing achtergrond en een passie voor het ontwikkelen van grote merken op internationale markten. Haar rol is het bevorderen van consumenteninzichten en ze is ook verantwoordelijk voor wereldwijde groei en merkoptimalisatie.

Duncan Park is ook nieuw in het team en zijn rol is het ondersteunen van alles wat met kwaliteit en techniek te maken heeft. Hij is verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeheer van de teelt en daarna. "Duncan brengt een enorme hoeveelheid technische en internationale ervaring mee. Hij brengt een niveau van expertise en kennis over bomen, boomgaarden, pakstations, klimaat en fruitkwaliteit met zich mee dat de verdere groei van de bestaande portfolio van Prevar en de nieuwe rassen die we in de komende jaren zullen lanceren in hoge mate zal ondersteunen," zegt Tony.

Voor meer informatie:
Amanda Lyon
Prevar
[email protected]
www.prevar.co.nz
https://www.linkedin.com/company/prevar/

Publicatiedatum: