Seizoensgroenten geteeld door 25 telers in Hauts-de-France

McDonald's Frankrijk vervangt frites tijdelijk door groentefrietjes

Op 7 maart 2023 is McDonald's Frankrijk begonnen met het tijdelijk aanbieden van groentefrietjes. Gedurende een korte periode zullen bieten, wortelen en pastinaak de alom bekende aardappelfrietjes vervangen.

"Hoewel voor onze klanten onze iconische Franse frietjes eigenlijk onvervangbaar zijn, kunnen ze een keer wat anders, wat variatie ook wel waarderen. Daarom zijn we, na onze Potatoes, Crousties en Wavy Fries, nu heel blij deze keer onze Vegetable Fries te kunnen presenteren als een manier om nieuwe smaken aan te bieden en onze sterke band met de Fransen te vieren en te verstevigen", vertelt marketingdirecteur bij McDonald's Frankrijk Anne Lainé.

#Innovatie McDo 🇫🇷 presenteert #groentefrietjes, gemaakt van pastinaak, wortelen en bieten! Nieuwe smaken op het #menu, maar ontwikkeld met producten die nog steeds 100% Frans zijn.

- McDonald's Frankrijk Newsroom (@McDoFr_Newsroom) 7 maart 2023

Seizoensgroenten geteeld door 25 telers
De ontwikkeling van de nieuwe groentefrietjes heeft 602 dagen geduurd. Om de nationale lancering gegarandeerd goed te laten verlopen, hebben de inkoopteams van McDonald's Frankrijk 3 nieuwe toeleveringsketens in Frankrijk gecreëerd. De groenten voor de groentefrietjes worden geteeld door 25 telers in de regio Hauts de France.

"We zijn erg trots op deze teelt, die mede mogelijk is dankzij een jarenlange samenwerking met onze partner McCain. In het kader van de lancering van de Franse groentefrietjes is  – door deze nieuwe kanalen te creëren  – het ons gelukt om een opbrengst van meer dan 3.200 ton aan groenten te genereren en kunnen we ons de komende jaren richten op het realiseren van nog meer innovatieve producten", legt manager Verkoop, Kwaliteit en Logistiek bij McDonald's Frankrijk Eloi de la Celle uit.

Voor meer informatie: 
mcdonalds.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.