Start gezamenlijke vastgoedorganisatie moet groeiambities Dirk en Dirck3 verwezenlijken

Dirk Vastgoed wordt D-Winkels

De vastgoedorganisaties van Dirk van den Broek en Dirck3 worden samengevoegd. De nieuwe entiteit D-Winkels moet de ambitieuze groeidoelstellingen van beide formules realiseren de komende jaren. Met meer dan 130 vestigingen en ruim 1,8 miljoen klanten per week is Dirk een van de uitdagers in het Nederlandse supermarktlandschap. Dirck3 is met 81 winkels een van de grotere slijterijketens van ons land. De slijterijen zijn vaak gevestigd vlakbij of in een Dirk-supermarkt met de nodige synergie-effecten voor de formules. 

Groeiend marktaandeel
Het voorbije jaar is het marktaandeel van Dirk en Dirck3 fors toegenomen. Door de nauwe samenwerking tussen de formules en Brookland, het vastgoed- en beleggingsbedrijf van de familie Van den Broek, zal D-Winkels de komende jaren nog beter in staat zijn om met snelle besluitvorming en flexibiliteit nieuwe winkels te openen.

"Naast een toename in het aantal klanten in de winkels van zowel Dirk en Dirck3, hebben beide formules de afgelopen jaren ook succesvol nieuwe locaties geopend. Daarbij zien we al langer dat de combinatie van onze formules in winkelgebieden een positieve impact heeft op traffic en tevredenheid," aldus Ludo Swaanen, Manager Vastgoed D-Winkels. "Voor ons is dit dan ook hét moment om onze groeiambities te versnellen. Met de samenvoeging van de vastgoedorganisaties en de samenwerking met Brookland ben ik ervan overtuigd dat we nog meer mensen blij kunnen maken met onze mooie supermarkten en slijterijen."

D-Winkels focust zich op het openen van 10 tot 15 nieuwe fysieke winkels per jaar. Daarbij wil Dirk een relevante supermarktformule zijn die past in de huidige tijdsgeest. De zoektocht naar nieuwe locaties richt zich nu op het gebied tussen Haarlem, Purmerend, Amersfoort, Breda en Vlissingen. Nabijheid van andere supermarkten vormt geen beletsel voor beide formules. Zaken als ligging, optimale bereikbaarheid (zowel voor klanten als bevoorrading), vindbaarheid, zichtbaarheid, parkeergelegenheid en natuurlijk het aantal vierkante meters zijn zoals altijd belangrijke criteria. 

Hier graag
Eind augustus 2021 is het meldpunt hiergraag@dirk.nl gelanceerd. Naar dit e-mailadres kunnen tips worden gestuurd met betrekking tot nieuwe potentiële locaties of gewenste vestigingsplaatsen om een nieuwe Dirk-supermarkt te openen. Sinds de lancering van het meldpunt zijn er meer dan 1.500 interessante meldingen binnen gekomen die verder zijn onderzocht en beoordeeld. 

Bron: Dirk van den Broek


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.