Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italië

Sneeuw op de abrikozenbomen in Romagna

In Romagna is het niet gebruikelijk om begin maart abrikozenbomen in bloei te zien in een sneeuwlandschap. Toch was dit eergisteren het geval in enkele heuveldorpen in de provincies Ravenna en Bologna.

Sneeuw op bloesems van Wondercot abrikozen in Riolo Terme (Ravenna), 1 maart 2023 (foto aangeleverd door het bedrijf Vignoli) 

"Er viel de hele ochtend natte sneeuw", zegt Glenda Vignoli uit Riolo Terme in de provincie Ravenna. "Vanaf ongeveer 12 uur begon de sneeuw ook te plakken. Niet veel, 3-4 cm, maar genoeg voor een spectaculair, maar zorgwekkend zicht." 

De temperatuur bleef altijd rond de 0°C, dus zonder enige schade aan te richten. "Ik maak me wel zorgen over de komende nachten. In iets hoger gelegen gebieden is er overvloedige sneeuwval geweest. Als het opklaart, kan er dan heel koude lucht uit die gebieden neerdalen." 

Het ras dat al bloeit op het bedrijf Vignoli is Wondercot. Van de andere rassen zijn de bloemen nog nauwelijks geopend of zelfs helemaal gesloten.

"Bloemen zijn resistenter dan kleine vruchten", zegt teelttechnicus Pietro Cimatti. "Over het algemeen hebben bloemen 70% of iets minder water, nieuw gevormde vruchten daarentegen 92%. Die hebben geen bescherming. Telers kunnen nu dus nog vrij gerust slapen."

Publicatiedatum: