Auchan groeit weer op Franse thuismarkt

Duitsland: Rewe Dortmund benoemt nieuwe CEO na aftreden Andreas Schmidt
Rewe Group heeft Hanno Rieger benoemd tot nieuwe CEO van Rewe Dortmund na het besluit van de huidige topbaas Andreas Schmidt om zijn contract niet te verlengen en het bedrijf eind 2023 te verlaten.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Tesco opent zijn 2.000e Express-winkel in Cambridge
Tesco heeft de opening aangekondigd van zijn 2.000e Express-winkel in het Lion Yard-winkelcentrum in Cambridge. Deze belangrijke mijlpaal weerspiegelt Tesco's streven om klanten te bedienen waar, wanneer en hoe ze maar willen winkelen en ondersteunt Tesco's ambitie om de meest gemakkelijke retailer van het Verenigd Koninkrijk te worden.
Bron: tescoplc.com

VK: Vraag naar groenten en fruit stijgt in supermarkten door tekorten
Onafhankelijke retailers die de beschikbaarheid op peil houden en hun klanten beter benaderen, melden een omzetstijging tot 30% als gevolg van de groentetekorten in de supermarkten. Bijna elke grote supermarkt heeft de inkoop van basisproducten zoals komkommers, tomaten, paprika's, zakjes sla, bloemkool en broccoli beperkt als gevolg van weers- en energieproblemen die de oogst belemmeren. Pratik Patel, van Jay's Budgens in Crofton Park, Londen, vertelde aan betterRetailing dat hij de verkoop ziet stijgen, maar ook de groothandelskosten. "We betalen sinds december drie keer meer dan de gemiddelde basisprijs," zei hij.
Bron: betterretailing.com 

Auchan ziet verbetering in Franse hypermarkten
Voor het eerst in negen jaar kon Auchan weer groeien op zijn Franse thuismarkt. Vooral de hypermarkten, een winkelformule die al jaren onder druk staat, presteerden sterk en deden het aanzienlijk beter dan die van rivaal Carrefour met een vergelijkbare groei van 2,4%. Het aantal bonnen steeg met 4,7% in Frankrijk en de retailer zei 250.000 klanten te hebben teruggewonnen. De retailer op groepsniveau boekte een omzet van €32,8 mld, een vergelijkbare groei van 2,9%.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.