Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Zonnepanelenkasdek’ als carport of overkapping fruitbomen: “Inschuiven en dichtklappen”

Tholen - Zonnepanelen zijn populair. Onder meer kassen worden er mee vol gelegd, vooral daar waar iets minder inval van natuurlijk zonlicht geen probleem is. Ook daar waar je auto’s parkeert hoeft de zon niet te schijnen, eveneens als technische ruimte van een kas of een overkapping voor fruitbomen.

Je kunt er dus prima zonnepanelen op leggen. Flexibell Energy Systems fabriceert zulke systemen. Het bedrijf heeft er een speciaal concept voor bedacht: de Solar Carport-paneel. Daarbij maakt men gebruik van een vernuftig, gepatenteerd stukje techniek, waarbij het montagesysteem (de dekroede en nok en gootstrippen etc.) aan het frame van het zonnepaneel is vervaardigd.

Het bedrijf is een onderdeel van Flexibell Group waar ook Flexibell Greenhouse Systems deel van uitmaakt. De gebruikte techniek heeft ook wel wat weg van een kasdek. Op HortiContact vertelde Marco van ’t Hart onder meer over een project in Zwolle. Daar zijn zonnepanelen boven een parkeerveld geïnstalleerd.

Flexibell Energy Systems maakt gebruik van ‘Integrated Mountingsystem PhotoVoltaic’. Paneel per paneel leggen de bouwers in rap temp het dek vol, sneller dan dat je een kas kunt beglazen, zo is in een video te zien. Daardoor is installatie eenvoudig. “Inschuiven en dichtklappen”, vat Marco samen.

Het bedrijf ziet markt in zonnepanelen en wijst onder meer ook op wetgeving. In Frankrijk is het al zover, weet Marco, dat de overheid eist dat er zonnepanelen worden toegepast boven parkeerplaatsen. Het systeem van Flexibell is hier geschikt voor, net als voor toepassing bij de extra subsidies die in sommige provincies in Nederland gelden voor zonnepanelen op hoogte.

Voor meer informatie:
Marco van 't Hart
Flexibell Energy Systems
[email protected]
www.flexibellsystems.com

Publicatiedatum: