Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fresh Forward & FruitMasters sluiten licentieovereenkomst Wurtwinning

Fresh Forward en FruitMasters hebben tijdens de afgelopen Fruit Logistica de licentieovereenkomst voor het appelras Wurtwinning gesloten. Met het tekenen van de overeenkomst verkrijgt FruitMasters de appelproductie- en verkooprechten van het ras.

Wurtwinning is een ras uit het veredelingsprogramma Fresh Forward. "In onafhankelijke consumentenonderzoeken wordt de appel zeer goed beoordeeld op zijn knapperigheid, sappigheid, frisse en zoete aroma. Naast uitstekende smaakeigenschappen is het ook een robuust ras. Het ras is namelijk schurftresistent en weinig gevoelig voor meeldauw."


Teunis Sikma algemeen directeur Fresh Forward en Adriaan Vis commercieel directeur FruitMasters ondertekenen de licentieovereenkomst tijdens Fruit Logistica 2023

Onderweg naar 2030
Met deze toevoeging aan het rassenportfolio van FruitMasters zet de coöperatie een duidelijke koers in naar een duurzamere fruitteelt. Adriaan Vis legt uit: "Met het oog op de Europese Green Deal en Toekomstvisie gewasbescherming 2030 is het essentieel in te zetten op robuuste appelrassen. Daarnaast zoeken onze telers ook naar middel-late rassen. De Wurtwinning voldoet aan deze eisen vanwege haar resistente eigenschappen, plukvenster gelijktijdig rond jonagold – midden tot eind september – en natuurlijk goede resultaten in smaakonderzoeken. Daarom zien we al veel vraag vanuit onze leden."

Eerste oogst
Inmiddels hebben verschillende FruitMasters-telers het ras aangeplant. De eerste kleinschalige productie wordt aankomend seizoen verwacht en zal als gesloten retailconcept worden vermarkt. De komende jaren zal de teelt worden geoptimaliseerd en zal de aanplant worden uitgebreid.

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
+31 (0)345 578 800
[email protected]  
www.fruitmasters.com  

Fresh Forward Marketing & Breeding
Hogewoerd 1c
6851 ET Huissen
+31 26 388 6448
[email protected] 
www.fresh-forward.nl  

Publicatiedatum: