Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierse wasabi krijgt groen licht voor horeca

McCormack Family Farms gaat voor het eerst in Ierland op commerciële schaal Ierse wasabi leveren. De kenmerkende Japanse plant, die moeilijk te telen is, zal nu in grote hoeveelheden beschikbaar zijn voor gebruik in Ierse restaurants en door voedselverwerkers.

In nauwe samenwerking met Beotanics, specialisten op het gebied van plantaardige voeding en gewasontwikkeling, is McCormack Family Farms erin geslaagd producten te leveren van topkwaliteit. Ze hebben een duurzaam geteelde wasabistam uit Japanse veredelingslijnen ingekocht, die speciaal is ontwikkeld voor het Ierse klimaat.

"We zijn altijd op zoek naar nieuwe innovaties die we in ons bedrijf en op de markt kunnen brengen en daarom zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat we in Ierland geteelde wasabi van topkwaliteit gaan leveren aan horecaklanten in het hele land. Wasabi is een van de meest uitdagende gewassen om te verbouwen en te oogsten, dus het duurde vele jaren om het precies goed te krijgen. We weten dat chef-koks altijd op zoek zijn naar unieke en seizoensgebonden ingrediënten om hun menu's te verbeteren. We kijken ernaar uit om dit veelgevraagde ingrediënt te kunnen leveren uit een duurzame en kwalitatieve lokale bron," zegt Stephen McCormack, directeur van McCormack Family Farms. 

Ierse wasabi
Wasabi is een lid van de brassica-familie, vooral bekend om zijn vergrote stengel, soms rhizoom genoemd. Deze wordt traditioneel bereid tot een pasta en geserveerd als specerij, maar alle delen van de plant zijn eetbaar en hebben gunstige culinaire toepassingen.

De aankoop van wasabipasta in Ierland heeft een moeizame geschiedenis, met inconsistenties in de kwaliteit van het product. Vaak worden kunstmatige kleurstoffen of andere ingrediënten toegevoegd om de beschikbare hoeveelheid product te vergroten.

De eetbare delen van de wasabiplant zijn in verschillende jaargetijden verkrijgbaar: de wasabibloem is verkrijgbaar van februari tot maart, de bladsteel (waar het babyblad aan vastzit) is in het seizoen van maart tot mei en van oktober tot november. Na 18 maanden is de wortelstok klaar voor de oogst.

"We zijn blij samen te werken met het team van McCormack Family Farms om dit kruid aan een breed netwerk van chef-koks en voedingsprofessionals aan te bieden. De eerste feedback die we van producttests in Ierland en heel Europa hebben ontvangen, is ongelooflijk positief. Deze samenwerking past precies in ons model, omdat we allebei dezelfde Ierse waarden en traditionele landbouwachtergronden delen en tegelijkertijd willen diversifiëren naar nieuwe en unieke mogelijkheden," zegt Pat Fitzgerald, oprichter van Beotanics. 

Beotanics Irish Wasabi zal door McCormack Family Farms worden gepresenteerd op Catex (C9), in het Ierse RDS, Dublin van 21 tot 23 februari.

Voor meer informatie:
www.mccormackfamilyfarms.ie 

Publicatiedatum: