Zuid-Afrika voorspelt gemiddelde hardfruitoogst

De oogst van appelen en peren van 2023 in Zuid-Afrika is in volle gang en de telers voorspellen een iets lagere exportoogst dan het vorige seizoen. De lagere exportvolumes zijn te wijten aan de hagel in november en december in de teeltgebieden Ceres en, in mindere mate, Langkloof. Ondanks de hagel hebben de regens in diezelfde periode de telers ontlast en gezorgd voor voldoende irrigatiewater voor de ontwikkeling van het fruit. In vergelijking met vorig jaar is het seizoen een week vervroegd met appels en peren van goede kwaliteit. De export van appels zal naar verwachting met 1% dalen en dat van peren met 3%. Appelrassen voor het late seizoen, zoals Cripps Pink/Pink Lady® en Cripps Red/Joya®, zullen met respectievelijk +2% en +7% toenemen, wat te danken is aan het feit dat de afgelopen jaren nieuwe rassen met een betere opbrengst zijn aangeplant.

Wat peren betreft, wordt voor Forelle een normale oogst van ongeveer 4 miljoen kartons verwacht, zullen de volumes van Packhams Triumph gelijk blijven aan die van de laatste twee seizoenen, terwijl voor zomerperen zoals Cheeky, Celina en Rosemarie een lichte stijging wordt verwacht.

Voor meer informatie:
Jacques du Preez
Hortgro
Tel.: +27 021 870 2900
jacques@hortgro.co.za
hortgro.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.