Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dirk rolt samenwerking met Too Good To Go landelijk uit

Dirk van den Broek voert de samenwerking met anti-voedsel-verspillings-app Too Good To Go op. Na een succesvolle pilot in negen winkels biedt de supermarktketen het concept in alle 131 Dirk-winkels aan. Klanten kunnen via de app in elke winkel intekenen op een Magic Box en Brood Box. Producten die anders weggegooid zouden worden, belanden zo voor een klein bedrag op het bord van een Too Good To Go-gebruiker.

Meer dan één derde van het totale voedselaanbod wordt verspild. Goed eten waar veel tijd, energie, zorg en aandacht aan is besteed door boeren, bakkers en fabrikanten mag niet zomaar weggegooid worden, vindt anti-voedselverspillings-app Too Good To Go. Dirk deelt deze mening en is continu op zoek naar nieuwe manieren om voedselverspilling verder terug te dringen.

Uwe Saueressig, manager kwaliteit en duurzaamheid bij Dirk, is enthousiast over de samenwerking: “Bij Dirk vinden we het zonde om producten die nog van goede kwaliteit zijn weg te gooien. Daarom zoeken we constant naar nieuwe initiatieven en samenwerkingen om voedselverspilling verder terug te dringen. Zo werken we al samen met de Voedselbank en Stichting Voedselsurplus en prijzen we producten met een naderende THT-datum af, zodat het aantrekkelijk wordt om deze producten alsnog te kopen. Door hier nu de Too Good To Go-boxen aan toe te voegen, redden we nog meer producten van de prullenbak en maken we samen impact.”

Geertje Zeegers, country manager Too Good To Go: “We zijn ontzettend blij dat Dirk, een belangrijke speler in het retaillandschap, prioriteit geeft aan het terugdringen van voedselverspilling. We kijken ernaar uit om met Too Good To Go een significante bijdrage te gaan leveren aan het behalen van hun doelstellingen en daarmee samen de CO₂-uitstoot in de voedselketen terug te dringen.”

Hoe het werkt
Via de app van Too Good To Go kun je zien op welke locaties van Dirk er een Box beschikbaar is. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app om daarna de box op te halen bij de desbetreffende winkel. Wat de klant krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft.

Bron: Dirk

Publicatiedatum: