Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grote ambities nieuw aardbeienras Marvella"

Omdat Earth Market –  een grote speler binnen de afzetmarkt van rood fruit in Frankrijk – voor de eerste keer deelneemt aan SIVAL, heeft deze besloten dan ook de eerste innovatie op het gebied van aardbeienrassen met het Marionnet Label te presenteren. Een van de rassen met dit Label is de Marvella-aardbei, een aardbei die zowel is ontwikkeld om de aandacht van zoveel mogelijk consumenten te trekken als om het voor telers gemakkelijker te maken om aardbeien te telen.


Joris Combe en Mathilde Paignat op de 2023-editie van SIVAL

Een aardbei die smakelijker is dan andere ronde aardbeienrassen
De Marvella-aardbei is een vroege ronde aardbei met twee belangrijke kenmerken: "We hebben deze aardbei in de eerste plaats gekozen om de smaakkwaliteiten. De Marvella-aardbei is smakelijker dan de belangrijkste rassen binnen het ronde aardbeiensegment."

"Daarnaast heeft de Marvella-aardbei een groter formaat, is deze steviger en heeft deze een minder kwetsbare huid dan de aardbeien die worden beschouwd als de marktstandaard", legt sales manager bij Earth Market Joris Combe, uit. "De oranjerode kleur, die stabiel is en niet donkerder wordt, is een voordeel voor consumenten, die bij een zeer rode aardbei niet altijd een goed associatie hebben", vertelt marketingmanager van het bedrijf Mathilde Paignat.

Resistent tegen meeldauw
In Frankrijk zijn meer dan 70 telers de Marvella-aardbei al twee jaar aan het testen. De vroegrijpheid van dit ras, dat al in maart wordt geoogst, is een groot voordeel voor Franse telers. De Marvella-aardbei heeft een lange teeltcyclus en komt ongeveer een week eerder dan gebruikelijk op de markt.

Een ander groot voordeel van de Marvella-aardbei is er één voor telers: de aardbei is namelijk resistent tegen meeldauw, een probleem waarmee de aardbeiensector steeds vaker te kampen heeft en krijgt, omdat het aantal werkzame stoffen dat voor het telen van aardbeien is toegestaan, is afgenomen. "De Marvella-aardbei is bovendien een aardbei die goed is aangepast aan alle aardbeienteeltregio's in Frankrijk en snel kan worden geoogst."

Internationale ontwikkeling
Hoewel de officiële lancering van de Marvella-aardbei pas in 2024 zal plaatsvinden, heeft Earth Market nu al grote ambities ten aanzien van dit ras: "De Marvella-aardbei is een aardbei met een zogeheten 'consensuele smaak'. Dit houdt in dat, in tegenstelling tot andere rassen met zeer specifieke smaaktonen die niet bij iedereen bevallen, die van de Marvella-aardbei wel bij iedereen geliefd zijn. Dat dit zo is, is een van de redenen waarom Earth Market de aardbei ook buiten Frankrijk op de markt wil brengen. "De Marvella-aardbei doet het bijvoorbeeld ook goed in Engeland en Duitsland. We richten ons momenteel op West-Europa, maar straks ook op Noord-Amerika."

Voor meer informatie:
Mathilde Paignat
Earth Market
Mob: +41 79 403 16 57
[email protected] 

Publicatiedatum: