"Wij moeten oplossingen aan blijven bieden om gezond eten te stimuleren“

Gezond kassakoopje bij Dirk

Een gezond begin bij Dirk supermarkten aan de kassa. Vanaf 9 januari biedt de supermarktformule in alle 131 winkels permanent gezonde tussendoortjes aan bij de kassa. Het gaat om een kartonnen verpakking gevuld met drie stuks fruit voor een lage prijs. Hiermee hoopt de supermarkt klanten te stimuleren om vaker te kiezen voor een gezond tussendoortje. Deze maatregel volgt op Dirk’s eerdere keuze om volledig te stoppen met het aanbieden van ongezonde impulsaankopen bij de kassa.

Dirk stopte als eerste supermarktformule van Nederland met het aanbieden van ongezonde producten bij de kassa. Ook strijdt het bedrijf met de petitie #detijdisrijp voor de afschaffing van btw op groenten en fruit en hanteert het bedrijf standaard vaste lage prijzen voor verse gezonde producten. De landelijke uitrol van het tussendoortje is het resultaat van een geslaagde pilot. In de afgelopen tijd hebben meer Dirk-locaties getest met het aanbieden van gezonde alternatieven voor impulsaankopen bij de kassa. 

Nu is het tijd voor een volgende stap vindt Marcel Huizing, directeur Dirk. "Over het algemeen staat de kassa bekend om ongezonde impulsaankopen en wij willen dit patroon doorbreken. Door juist gezonde tussendoortjes aan te bieden, stimuleren we onze klanten om vaker te kiezen voor fruit. Zeker in deze tijd waarin ook gezonde producten alsmaar duurder worden, moeten wij oplossingen aan blijven bieden om gezond eten te stimuleren."

Bron: Dirk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.