Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gezonde kant-en-klaarmaaltijden als goed voornemen voor 2023

Koolhydraatarme maaltijden steeds populairder

Hoewel het gemak van kant-en-klaarmaaltijden groot is, staan ze niet altijd bekend als de meest gezonde optie. Vaak bevatten deze maaltijden veel zout en suiker en te weinig groenten. Ook een ‘gezonde’ keuze als salade bevat te vaak veel onnodige toevoegingen. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de gemiddelde Nederlander niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten komt van 200 gram. Na het vele eten in december staat januari voor veel mensen in het teken van een nieuwe gezonde start. Mensen dagen zichzelf uit om gezonder te gaan eten. Dit doen ze door bewuster te koken, maar er zijn meer mogelijkheden voor een verantwoord voedingspatroon.


Oprichter Pieter Duijs

Zo geeft Pieter Duijs, oprichter van ThuysVers en komend uit een geslacht van groentemannen, aan dat het imago van kant en klaar maaltijden toe is aan een update. “Het beeld dat kant-en-klaar gelijk staat aan ongezond is achterhaald. Wij maken heel bewust de keuze om in onze maaltijden minimaal 300 gram groenten te verwerken en zien een exponentiële groei in de afname van koolhydraatarme maaltijden. Ons doel is om kant-en-klaarmaaltijden van een nieuw imago te voorzien; lekker, vers, gezond en toch snel klaar.”

Goede voornemens 2023: gezonder eten
Gezonder eten staat iedere januari weer in de top drie van goede voornemens. Maar voor veel Nederlanders blijkt dat meer groenten eten lastig is. Diëtist en voedingswetenschapper Noor van Struik van ‘The Nourishing State’ geeft ThuysVers advies voor de bereiding van gezonde, koolhydraatarme maaltijden. Noor: “Januari is voor veel mensen het moment om hun eetgedrag te veranderen. Vaak gebeurt dit met ongezonde diëten zoals detoxen, shakes en sapkuren. Ik geloof dat je in wil zetten op een blijvende leefstijlverandering, zodat je volgend jaar niet weer precies hetzelfde goede voornemen hebt. Zaken als aardappelen en pasta's zijn makkelijk en lekker, maar teveel is niet slim voor een gezond lichaam. Minder koolhydraten in je voeding zorgt voor meer energie, minder cravings en zin in zoet en je valt er – blijvend en verantwoord! - van af."

KHA (Koolhydraatarme) Challenge
Om van alle goede eetvoornemens een succes te maken heeft ThuysVers een KHA Challenge in het leven geroepen. Hierbij worden vier weken lang, vijf dagen per week, koolhydraatarme maaltijden geleverd met daarbij uitleg van diëtiste Noor Struik wat dit voor het lichaam betekent. Daarbij ontvangen deelnemers ook tips en recepten om zelf een gezonde koolhydraatarme maaltijd te bereiden. 
Struik: "Je geeft je lichaam de juiste brandstof door je levensstijl aan te passen: minder koolhydraten en juist meer gezonde vetten en eiwitten. Kant-en-klaar hoeft dus niet minder lekker of ongezond te zijn. Hier let ik goed op in mijn adviezen richting ThuysVers."

Gezond kant en klaar eten in heel Nederland
Waar de maaltijden van ThuysVers in het begin enkel in de regio Amsterdam verkrijgbaar waren, begon het na maaltijdverzoeken van buiten de regio te prikkelen bij oprichter Duijs. De stap om het bezorggebied uit te breiden naar heel Nederland werd onlangs genomen, mede door extern groeikapitaal.

Koolhydraatarme maaltijden kennen een enorme groei de afgelopen jaren. De top drie van deze maaltijden bij ThuysVers zijn: Gevulde aubergine/paprika; Lasagne van courgette, Paddenstoelrisotto van bloemkoolrijst.

Koolhydraatarm eten gemakkelijker dan gedacht
De keuze om aardappels, pasta’s en rijst weg te laten uit het menu of te vervangen voor een groente optie, maakt een gerecht koolhydraatarm en heel gezond. Diëtist Noor legt uit wat een maaltijd met zo min mogelijk koolhydraten met je doet en hoe koolhydraatarm eten makkelijker door te voeren is in het dagelijks leven. Noor noemt gewichtsverlies, meer energie, betere focus en geen last meer van een opgeblazen gevoel als effect van een koolhydraatarme leefstijl: “Door je koolhydraten te verminderen en je vetinname te verhogen ben je langer verzadigd en voorkom je die vervelende vier uur dip”, aldus Noor.

Voor meer informatie
ThuysVers
T:+31 (0) 85 401 95 80
www.thuysvers.nl 
info@thuysvers.nl  

Publicatiedatum: