Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iceland verkoopt kerstgroenten voor 1p

Bevestigd: Makro België overleeft 2022 niet
De overdracht van de Belgische activa van Metro aan de nieuwe eigenaren Sligro en Van Zon vindt plaats op 3 januari, maar die hadden geen interesse in de noodlijdende zuster Makro. De directie heeft de vakbonden nu laten weten dat de zelfbedieningsketen eind dit jaar definitief de deuren sluit. De grote uitverkoop die momenteel loopt, met kortingen tot 70% op non-food artikelen, eindigt op 30 december. Op zaterdag 31 december gaan de winkels niet open: dan nemen de werknemers vanaf 1 januari (want dat is een zondag) hun overgehevelde feestdagen op, vertelt Johan Van Loon van vakbond ACV Puls aan RetailDetail. Na die datum hoeven de werknemers niet meer voor de retailer te werken.
Bron: retaildetail.eu 

Conad versterkt leidende positie in Italië
Conad heeft zijn leidende positie in de grootschalige retailsector in Italië bevestigd met een totale omzet van € 18,4 mld in 2022, een stijging van +8,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het marktaandeel van de supermarktketen is boven de 15% gebleven, met een omzetgroei van 4,4% op like-for-like netwerkbasis.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon vermijdt miljardenboete door EU-mededingingsregeling
Amazon deed een reeks toezeggingen om de beschuldigingen van de Europese Unie, dat het bedrijf de gegevens van onafhankelijke verkopers in zijn voordeel gebruikte, aan te pakken. De Europese Commissie zei dat Amazon onder meer heeft toegezegd niet langer niet-openbare gegevens van onafhankelijke verkopers te gebruiken voor zijn retailactiviteiten. Het bedrijf had een boete kunnen krijgen tot 10% van zijn wereldwijde jaarinkomsten, wat voor Amazon had kunnen oplopen tot € 44 mld.
Bron: cnbc.com : cnbc.com 

VK: Iceland begint groenten voor 1penny-verkoop voor Kerstmis
Iceland heeft zijn 1c-verkoop van geselecteerde verse en diepvriesgroenten opnieuw ingevoerd om klanten te helpen besparen op de basisproducten voor het kerstdiner. Op 21 december, exclusief online, kunnen klanten drie pakken groenten kopen voor 1 penny per stuk, die normaal 1 pond kosten. De korting wordt toegepast op het online winkelmandje van de klant nadat de code 'THREEVEG' is ingevoerd bij de kassa. Het aanbod van de winkelketen voor diepgevroren levensmiddelen bevat ook basisproducten voor het kerstdiner, zoals spruitjes en wortelen. Andere groenten in de aanbieding zijn uien, broccoli, aardappelpuree, sperziebonen, champignons, boerenkool, pastinaak en gesneden paprika.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Kerstinkopen worden beïnvloed door inflatie Belgische consumenten
"Ik zou zeggen dat alle 'luxeproducten' meer kosten," legde een klant uit. "Als je vis of vlees wilt kopen, zijn die volgens mij duurder geworden, maar ook verse groenten en exotisch fruit zijn een beetje veranderd, en ook kaas is duurder dan vroeger."
Bron: euronews.com 

VK: Tesco’s exclusieve energiebesparende ultieme pofaardappel keert op tijd voor Kerstmis terug
Een energiebesparende pofaardappel van hoge kwaliteit die binnen enkele weken na de introductie vorig jaar was uitverkocht, is op tijd terug om de Britten te helpen de kooktijd van hun kerstdiner te verkorten. Het ras "Nemo", dat door Tesco wordt verkocht als Finest British Roasting Potatoes, is exclusief voor de supermarkt ontwikkeld door Branston, een van de grootste aardappelleveranciers van het Verenigd Koninkrijk. Het Nemo-ras zorgt niet alleen voor perfecte pofaardappelen, maar kan volgens Branston ook de kooktijd met een kwart verkorten ten opzichte van de gemiddelde aardappel.
Bron: tescoplc.com 

Poolse supermarktketen Biedronka verhoogt vanaf januari de lonen van werknemers
De grootste Poolse supermarktketen Biedronka, onderdeel van de Portugese retailgroep Jeronimo Martins, zal vanaf januari € 128 mln besteden aan loonsverhogingen voor het personeel. Meer dan 60.000 werknemers krijgen loonsverhogingen aldus Biedronka. Dit brengt het maandsalaris van een caissière die net bij de keten is begonnen op € 847-923.
Bron: reuters.com 

Grote winkelketens in Roemenië waarschuwen voor 10% prijsstijging, uitgaande van gelijkblijvende energieprijzen
Grote Roemeense winkelketens waarschuwen dat zij de schapprijzen met nog eens 10% zullen moeten verhogen als de elektriciteitskosten, die een groot deel van hun uitgaven uitmaken, de komende tijd op het huidige ongekende niveau blijven. "Als de elektriciteitsprijzen op het huidige niveau blijven, zullen we de prijzen met nog eens 10-15% moeten verhogen en zo meer inflatie genereren," zeiden vertegenwoordigers van de grote retailers tegen Profit.ro.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

 

Publicatiedatum: