Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gauthier Fernandez, Arco Fruits:

"Portugal bekend om de NewHall-sinaasappelen"

Het Franse Arco Fruits, sinds 1988 teler en distributeur en leverancier van het merk Fanny, is gespecialiseerd in citrus. Het in Perpignan gevestigde bedrijf verkoopt al ongeveer drie jaar Newhall-sinaasappelen uit Portugal. De hoofdactiviteit zal blijven draaien om het Portugese citrus, maar tegelijkertijd wilde Arco Fruits klanten producten aanbieden waarvan het land van herkomst op de markt voortdurend in ontwikkeling is. "Portugal staat bekend om het leveren van enkel kwaliteitsproducten. We beginnen het seizoen in november met citrus dat vlak voor die uit Spanje rijp is. Portugese producten zijn de laatste 10 jaar in Frankrijk steeds populairder geworden", vertelt Gauthier Fernandez.

NewHall-bladsinaasappelen uit Portugal, onbehandeld na de oogst en verhandeld in Pitufo-netten van 3,5 kg 

Portugal is de belangrijkste teler van NewHall-sinaasappelen, een 'uitzonderlijk' ras. Dit ras is volgens Gauthier lekker sappig en zoet en heeft 'unieke kwaliteiten'. Daarnaast zijn de NewHall-sinaasappelen uit Portugal gecertificeerd als BGA Citrinos do Algarve. "De vraag naar deze producten met een zeer lage zuurgraad en een minimale Brix-waarde van 12,5° wordt steeds groter. Er is onder consumenten zelfs een bovengemiddelde belangstelling ontstaan voor de sinaasappelen met een BGA-certificering in het algemeen, omdat die certificering een garantie voor kwaliteit is die hen geruststelt."

Arco Fruits verkoopt een compleet en uitgebreid assortiment aan producten. Het bedrijf biedt behalve NewHall-sinaasappelen, ook andere producten uit Portugal aan, zonder BGA-certificering, tegen meer concurrerende prijzen. Enkele voorbeelden zijn bladsinaasappelen, onbehandeld na de oogst, in netten van 10 kg,  gewone sinaasappelen, onbehandeld na de oogst, in netten van 10 kg.


NewHall-bladsinaasappelen uit Portugal, onbehandeld na de oogst en verkocht in netten van 10 kg

Met 150 ton vanaf het begin van het seizoen verwacht Arco Fruits dit jaar bijna 1.000 ton en de komende jaren nog meer ton op de markt te brengen.

Voor meer informatie:
Gauthier Fernandez
Arco Fruits
Grand Saint-Charles
avenue de Londres
BP 85015 66030 Perpignan Cedex, Frankrijk
Tel.: +33 (0)6 83 82 54 55 
[email protected]   

Publicatiedatum: