Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knoflookprijzen zullen nieuw hoogtepunt bereiken

De afzet van Chinese knoflook stijgt sinds september. Verwacht wordt dat de knoflookprijs de komende tijd het hoogste punt van het jaar zal bereiken. Vooral omdat feestdagen zoals Nieuwjaarsdag naderen, zal het vakantie-effect de markt sterk stimuleren en er zal een golf van exportpieken komen vóór het Lentefeest. Onlangs deelde Lee van Pioneer Garlic Group zijn inzichten over de markt met FreshPlaza.

Lee: "De huidige exportprijs is met meer dan 30% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Als we de 5# knoflook als voorbeeld nemen, bedraagt de exportprijs in dit stadium € 607 per ton, terwijl de exportprijs in dezelfde periode vorig jaar € 810 per ton bedroeg. Het is verheugend dat dankzij de aantrekkende vraag en de betaalbare prijzen het exportvolume aanzienlijk groter is dan in dezelfde periode vorig jaar. Afgaande op de huidige situatie zal de knoflookprijs in de komende periode blijven stijgen."

De afgelopen maanden heeft China zijn pandemiebeleid geleidelijk aangepast en in december zijn in feite alle maatregelen opgeheven. Met betrekking tot de gevolgen voor de export zei Lee: "Nadat de preventie- en controlemaatregelen in verband met de pandemie zijn opgeheven, kan knoflook normaal worden verladen en zijn de logistiek en het vervoer vlotter verlopen. Tegelijkertijd is de horecasector geleidelijk weer op gang gekomen. Dit is goed voor de lange termijn. Maar aan de andere kant zijn de mensen ook bang voor infecties en is de toestroom op de markt aanzienlijk afgenomen, wat zeker een invloed op de markt zal hebben."

Wat de export betreft wordt de knoflook van Pioneer Garlic Group momenteel voornamelijk naar Zuid-Amerikaanse en Europese markten geëxporteerd.

Voor meer informatie:
Mr. Lee
Pioneer Garlic Group
+86 537 8772 726
+86 155 6239 7099
Publicatiedatum: