Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruchtagentur Altes Land stapt in bio-sinaasappelen en Demeter citroenen

Begin november konden bij Fruchtagentur Altes Land de eerste biologische citroenen en onbehandelde citroenen van de Siciliaanse teler PASAM Agrumi af worden genomen. "Net als in andere jaren waren de eerste citroenen vanwege het weer nog wat groen, waardoor de start van het seizoen nogal terughoudend was. Inmiddels hebben de citroenen echter een mooie kleur en ook het aanbod ligt op het gebruikelijke niveau voor dit seizoen. De kwaliteit is zeer goed", zegt Thomas Heeren, directeur van Fruchtagentur Altes Land.

Door de hitte en geringe neerslag is een groot aantal citroenen momenteel nog van klein formaat. Thomas: "Ik reken er echter op dat we vanaf januari voldoende grote citroenen voorradig zullen hebben en voldoende capaciteit zullen hebben om de afzet verder uit te breiden", schetst Thomas. "Verder wachten we nog steeds op de goedkeuring van Demeter. We hopen dat we vanaf februari ook Demeter citroenen aan kunnen bieden.“


Sinaasappelen uit Siciliaanse teelt

Volgens Thomas is de marktsituatie voor sinaasappelen van Italiaanse herkomst ongeveer hetzelfde. Er wordt een normale aanvoersituatie waargenomen, met momenteel een lager aandeel grote sinaasappelen. "We nemen momenteel vooral Navel en Washington Navel af, vanaf januari zijn er dan over het algemeen bloedsinaasappelen van de rassen Moro en Tarocco verkrijgbaar, gevolgd door Valencia. De prijzen liggen iets boven het niveau van vorig jaar, maar zijn niet gelijkmatig gestegen met de sterk gestegen teeltkosten en logistieke kosten."

Rechts: citroenen met blad

Gering aandeel grote producten
Fruchtagentur Altes Land werkt al vele jaren nauw samen met PASAM Agrumi. Dit jaar konden er ook enkele nieuwe producten in het assortiment op worden genomen, vervolgt Thomas. "Naast onze citroenen bieden we dit jaar ook voor het eerst biologische sinaasappelen en onbehandelde sinaasappelen van alle rassen aan. Deze zullen we in ons eerste seizoen in kleine hoeveelheden aan kunnen bieden. Ook nieuw zijn onze citroenen met blad, die vooral in de groothandel goed aanslaan."

Voor meer informatie:
Thomas Heeren
Fruchtagentur GmbH Altes Land 
Westerjork 95
D-21635 Jork, Duitsland
Tel: +49 (0) 41 62 / 25 44 9 0
[email protected] 
www.fruchtagentur.de 

Publicatiedatum: