Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staking citrusoogstmedewerkers in Valencia afgeblazen

De Spaanse vakbonden CC. OO.-PV en UGT-PV hebben meegedeeld dat de staking van de citrusoogstmedewerkers in de Valenciaanse Gemeenschap definitief is afgeblazen nadat de sociale partners een principeakkoord hebben bereikt over de collectieve arbeidsovereenkomst.

"De definitieve tekst moet nog worden opgesteld, maar we kunnen al meedelen dat er overeenstemming is bereikt over de punten die aanleiding hebben gegeven tot de staking", zeggen ze bij beide vakbonden. Het voorlopige akkoord omvat een loonsverhoging van 3% voor dagarbeid en 2% voor stukwerk tijdens het seizoen 2022-2023, evenals een verhoging van telkens 2% in de drie daaropvolgende seizoenen (2023-2024, 2024-2025, 2025-2026), zowel in dagloon als in stukwerk.

De vakbonden hebben ook een verhoging van het gegarandeerd minimumloon tot 9,45 €/uur bedongen voor de hele looptijd van het akkoord. Ten slotte kan onbetaald verlof "in elk seizoen in twee keer worden opgenomen, met inachtneming van eerdere afspraken."

Bron: pv.ccoo.es / ondacero.es

Publicatiedatum: