Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse kruiden deden het goed dit jaar

"2022 was bevredigend wat betreft de verkoop. Het jaar wordt afgesloten met ongeveer 30% meer omzet dan vorig jaar. We hebben 40% meer hoeveelheden op de markt gebracht en de commerciële relaties met de klanten verstevigd. We zijn steeds blijven werken om hoge kwaliteitsnormen te garanderen tegen concurrerende prijzen", zegt Luigi D'Aniello, manager van Ludan Fresh Supplies, een bedrijf uit de Zuid-Italiaanse provincie Salerno. 

"In 2022 hebben we zowel in de zomer als in de winter een stijging van de verkoop gezien, ondanks de prijsstijgingen als gevolg van de toename van de teeltkosten. Nu, net voor Kerst, merken we een sterke vraag naar aromatische kruiden vanuit de Nederlandse markt. En dat gebeurt eigenlijk elk jaar in deze periode", vertelt D'Aniello.

"De bestverkochte kruiden in 2022 waren gladde peterselie, rozemarijn, salie, basilicum en tijm. Maar ook de rest van het assortiment heeft het goed gedaan. Het losse product werd het meest besteld, met name door verpakkers die leveren aan groothandel en retail en door leveranciers aan de horeca. We blijven echter ook kruiden in flowpacks aanbieden en vanaf dit jaar ook in zakjes van recyclebaar plastic in verschillende formaten." 

Verse aromatische kruiden zijn de core business van Ludan Fresh Supplies. Het bedrijf exporteert naar meerdere Europese landen, maar Nederland is met 80% van de afzet de belangrijkste markt. De helft van de teelt is biologisch en alle producten zijn GlobalGAP gecertificeerd. 

Jaarlijks brengt Ludan Fresh Supplies gemiddeld 52 ton product op de markt. Het bedrijf beheerst alle fasen: van de teelt en de ontwikkeling van nieuwe verpakkingen en productformaten tot de afzet. 

"Voor 2023 hebben we onszelf de volgende doelstellingen gesteld: de productkwaliteit verder verbeteren, de verkoop verhogen, de commerciële relaties versterken en met onze belangrijkste producten op de Engelse markt verschijnen. Tot slot hopen we ook grotere volumes verpakt product op de markt te brengen", besluit de jonge manager. 

"Vanaf januari starten we met de planning van het zomerseizoen. Om de continuïteit van de levering te garanderen, de kosten te optimaliseren en concurrerende en eerlijke prijzen te bieden, willen we goed voorbereid zijn. Het is van fundamenteel belang om mee te groeien met de bestemmingsmarkt en te voldoen aan de behoeften van de klanten."

Voor meer informatie: 
Ludan Fresh Supplies S.r.l.s.
Via dell'Industria, 26
84025 Eboli (SA) - Italië
Tel: +39 380 28 07 405
luigi@ludan.it
www.ludan.it/fresh

Publicatiedatum: