Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Magnit" verdubbelt import van Oezbeekse groenten en fruit

Werknemers Amazon gaan voor het eerst formeel staken in VK
Werknemers van Amazons magazijn in Coventry, Engeland, hebben ingestemd met een staking. Het is de eerste staking van deze soort in het Verenigd Koninkrijk. Deze staking komt boven op een golf van stakingen in het land.
Bron: cnbc.com 

Spar-eigenaar meldt 'positieve handel' - omzetstijging van 9%
A.F. Blakemore, de moedermaatschappij van retailer Spar, heeft een omzetstijging van 9% gemeld en spreekt van een "positieve handelsperiode". Voor de 24 weken eindigend op 1 mei 2022 kondigde het bedrijf een onderliggende EBITDA van £20 miljoen aan, ondanks "ongekende onrust in de toeleveringsketen". Dit volgt op een omzetstijging van 19% vorig jaar. De groep meldde ook een pre-tax verlies van £3,3 miljoen, tegenover een pre-tax winst van £6 miljoen vorig jaar.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Noord-Ierland: Mulrines gaat fors investeren in nieuwe fabriek voor dranken en vloeibare levensmiddelen in Sion Mills en creëert 54 nieuwe banen
Mulrines, een van Ierlands snelst groeiende levensmiddelen- en drankenbedrijven, investeert fors in een nieuwe fabriek voor de productie van dranken en vloeibare levensmiddelen in Sion Mills. Het familiebedrijf telt appelboomgaarden, sappersen, en staat voor de productie van vruchtensappen, vruchtendranken en dranken op basis van planten, voor retailers, groothandelaars en foodservice in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en andere markten.
Bron: investni.com 

Wat had India "snel" nodig?
Swiggy Instamart zag meer dan 50 miljoen orders alleen al uit Bangalore, Delhi en Mumbai. Bij groenten en fruit werden uien, aardappelen, tomaten, watermeloenen, bananen en kokosnoten het vaakst besteld. Via het platform werd ook meer dan 5,000 ton biologische groenten en fruit verkocht. Exotisch fruit zoals pitaja, pomelo, bessen en bosappel waren ook geliefd: er werd meer dan 1.700 ton exotisch fruit verkocht.
Bron: thehindubusinessline.com 

"Magnit" verdubbelt import van Oezbeekse groenten en fruit
De Magnit-keten, een van de meest toonaangevende retailers in de Russische supermarktwereld, heeft de import van groenten en fruit uit Oezbekistan in de eerste 11 maanden van 2022 verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, melden EastFruit-experts.
Bron: east-fruit.com 

Tesco waarschuwt Nieuw-Zeelandse boeren
De Britse supermarktketen Tesco wil er zeker van zijn dat alle verse producten, vlees en zuivel in haar schappen duurzaam zijn, ook alles wat afkomstig is van Nieuw-Zeelandse boeren. Volgens Alice Ritchie, manager duurzame landbouw bij Tesco, is de supermarktketen de grootste afnemer van Nieuw-Zeelandse producten in Groot-Brittannië.
Bron: stuff.co.nz 

Luxemburg: Eenmalige bonus en nieuwe CAO voor Cora-werknemers
Tussen supermarktketen Cora en de vakbonden LCGB en OGBL is een collectieve overeenkomst bereikt. De besprekingen duurden lang, maar nu is er positief nieuws voor de ongeveer 470 werknemers in Foetz en Bertrange. Het akkoord geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022. Het akkoord, dat loopt tot minstens 2024, voorziet in een nieuwe salaristabel en een brutobonus. Werknemers in de twee winkels krijgen een eenmalige bonus van €240,- per persoon.
Bron: today.rtl.lu 

UK: Sheffield groente- en fruitwinkel Barra Organics start inzamelingsactie om faillissement te voorkomen
Een biologische groente- en fruitwinkel in Sheffield probeert geld in te zamelen voor een nieuwe koelcel van 7.380 pond, nadat het bedrijf ontdekte dat de huidige koeling tot een faillissement kan leiden. Barra Organics zegt dat een energiecontrole door de gemeenteraad van Sheffield heeft uitgewezen dat de bestaande apparaten 4.500 pond per jaar kosten.
Bron: thestar.co.uk 

Duitse vakbond waarschuwt Amazon voor doorlopende stakingen vóór de Kerst
De Duitse vakbond Verdi heeft werknemers in de Duitse filialen van Amazon aangespoord om de komende dagen stakingen te ondersteunen in een loonprotest. De vakbond zei dat het, in reactie op loonstijgingen die achterbleven bij de inflatie, werknemers in zeven Duitse distributiecentra had opgeroepen om onaangekondigd het werk. De stakingen moeten afwisselend op verschillende locaties plaatsvinden.
Bron: reuters.com 

Hongarije: Spar scoort het hoogst in duurzaamheidsstudie plastic afval door Greenpeace
Greenpeace Hongarije heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de inspanningen van retailers om hun plastic afval te verminderen. Spar en Auchan scoorden het hoogst in de studie, met respectievelijk 72% en 63%, terwijl Aldi, Lidl en Tesco alle in de categorie 40-59% eindigden. Penny, CBA en Coop staan onderaan de lijst.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Het Zuid-Afrikaanse Woolworths verkoopt David Jones
De Zuid-Afrikaanse retailer Woolworths heeft een overeenkomst heeft gesloten om haar Australische warenhuisketen David Jones te verkopen aan private-equityfonds Anchorage Capital Partners. Woolworths betaalde veel geld om haar positie in Australië te versterken via David Jones. Dit was onderdeel van de ambities van voormalig CEO Ian Moir om van Woolworths een toonaangevende retailer op het zuidelijk halfrond te maken. De reorganisatie van het bedrijf duurde echter langer dan verwacht.
Bron: reuters.com 

Carrefour Brasil Group opent eerste fase van multifunctioneel complex Alto das Nações
De Carrefour Brasil Group heeft, via haar business- en vastgoedmanagementunit Carrefour Property, zojuist de eerste fase gestart van het Alto das Nações-complex, een project dat is ontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaar WTorre. "Alto das Nações is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Carrefour Brasil Group. We zijn niet alleen de grootste retailgroep in Zuid-Amerika en de grootste particuliere werkgever in het land. We tonen ook onze kracht op het gebied van vastgoed, met een innovatief project dat de activa van het bedrijf te gelde maakt en waarde toevoegt," zegt Stephane Maquaire, CEO van de Group in Brazilië.
Bron: carrefour.com 

VS: Saladworks werkt samen met Kitchen United als onderdeel van nieuw takeout-concept in Kroger-vestigingen in Columbus
Saladworks, de grootste fast-casual salade franchise van het land en onderdeel van de WOWorks familie, heeft aangekondigd dat hun menu nu beschikbaar is voor on-the-go maaltijden, takeout en bezorging. Een en ander loopt via twee nieuwe Kitchen United Mix Food Hall locaties in Columbus, Ohio. De twee Mix Food Hall locaties zijn te vinden in Kroger-winkels in 300 Hamilton Rd., Gahanna, en 3417 N High St., Clintonville.
Bron: prnewswire.com 

VS: Little Red Box Grocery wil 'voedselwoestijnen' in Houston doen verdwijnen
De kleinschalige buurtwinkel Little Red Box Grocery, gevestigd in het achtergestelde Second Ward van Houston, is een samenwerking aangegaan met de Arena Foundation, de filantropische tak van Arena Energy LLC, een onafhankelijk olie- en gasexploratiebedrijf. Het doel is om het alomtegenwoordige probleem van locale 'voedselwoestijnen' aan te pakken.
Bron: progressivegrocer.com 

Publicatiedatum: