Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kerst op 1 na belangrijkste afzetperiode aardappelen

De feestdagen komen op een goed moment voor de aardappelsector in de VS. "We zijn midden oktober klaar met de oogst en inmiddels is Idaho, de grootste teeltstaat van het land, klaar met een proces dat hier 'het zweet' wordt genoemd," zegt Ross Johnson van de Idaho Potato Commission. Tijdens dit 30 dagen durende proces wordt de aardappel schilvast, wat het een grote houdbaarheid geeft. Dit proces is op tijd klaar voor Thanksgiving en de Kerst.

"Thanksgiving is onze belangrijkste verkoopdag en Kerst is de op één na drukste," aldus Johnson. De vraag is groot in deze tijd van het jaar, zelfs met verhoogde prijzen. "Wij zien het aanbod niet afnemen, wat in overeenstemming is met ons onderzoek waaruit blijkt dat de vraag naar aardappelen vast is. Pond voor pond bieden aardappelen de beste waarde in de hele productafdeling."


Grotere verpakkingen en kleine maten beide populair
Trend dit seizoen zijn grotere verpakkingen. "In sommige regio's zien we een trend naar grotere verpakkingen, vooral voor de feestdagen," aldus Johnson. Nu de gezinnen met de feestdagen bij elkaar komen, is dit de perfecte tijd van het jaar om weer 5 kg Russets op de markt te brengen. Russets worden ook afgezet per 2,5 kg. Rode en gele aardappelen en Petite aardappelen zijn ook populair.

"Gezinnen hebben echt een aantal manieren gevonden om creatief om te gaan met het aanbod van kleine aardappelen. Door krieltjes samen met de rest van de categorie te verhandelen, kunnen ze profiteren van extra verkoop, omdat krieltjes de verkoop van de grotere verpakkingen niet in gevaar brengen."


Diversificatie
Hoewel Idaho wereldberoemd is om zijn Russet-aardappelen, heeft de staat zijn oogstprofiel in de loop der jaren gediversifieerd en is het ook de nummer één teler van gele aardappelen in het land. De diversificatie heeft ertoe geleid dat de telers in Idaho alles kunnen leveren, van Russets tot rode, gele en speciale aardappelen. "Door de diversificatie zijn de verladers uit Idaho een one-stop-shop voor de retailer geworden," zei Johnson.

Naast de vakantiepiek in de vraag naar aardappelen ziet de Idaho Potato Commission ook een piek in februari voor de start van de Potato Lovers Month. Aanstaande februari wordt een gelukkige deelnemer beloond met een geheel verzorgde vakantie naar het Atlantis Resort op de Bahama's. Aan de wedstrijd kan gewoon met een mobiele telefoon worden meegedaan.

Voor meer informatie:
Ross Johnson
+1 208 484 5767
[email protected]
www.idahopotato.com

Publicatiedatum: