Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Areaal zoete aardappelen in North Carolina gedaald?

"Voorraden, kwaliteit en grootte zijn goed. Dit jaar hebben we geen slechte weersomstandigheden gehad zoals de afgelopen jaren, dus de oogst is goed op peil gebleven," zegt Jeff Thomas van Scott Farms.

Het areaal van Scott Farms is niet veranderd, maar het gerucht gaat dat het areaal in North Carolina over het algemeen kleiner is. Het seizoen is dit jaar ook ongeveer anderhalve week later begonnen; de oogst begon begin september.

Ondertussen is de vraag naar zoete aardappelen goed. "De beweging tot Thanksgiving was prima. We waren echt tevreden met hoe alles verliep en kijken uit naar verdere groei. We bereiden ons voor op de Kerst die in het laatste deel van deze week en volgende week zou moeten beginnen," zegt Thomas die opmerkt dat hij verwacht dat de oogst zal toenemen.

Bewerkingsmogelijkheden
Tegelijkertijd blijven er kansen ontstaan in de bewerking van zoete aardappelen. "De bewerking volgt de manier waarop mensen zoete aardappelen in hun dieet opnemen. Er zijn chips en frietjes, maar vers gesneden zoete aardappelen worden ook steeds vaker in de schappen van de supermarkt gelegd omdat mensen kiezen voor het gemak dat daarmee gepaard gaat. Dat zal alleen maar toenemen," zegt Thomas.

Wat de prijzen betreft, ligt de uitdaging bij de hogere kosten die telers en vervoerders maken - in tegenstelling tot andere goederen en diensten, waar de prijzen zijn gestegen om die hogere kosten te compenseren, is dat niet het geval in de zoete aardappelsector.

Voor meer informatie:
Jeff Thomas
Scott Farms
+1 919 284 4030
[email protected] 
scottfarms.com

Publicatiedatum: