Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vooruitzichten voor Italiaanse sjalot en Borettana-ui

In Italië wordt een goede afzet verwacht voor sjalot en Borettana-ui in de week voor Kerst. Dat is tenminste wat specialisten verwachten, zoals Matteo Freddi van het bedrijf Freddi Prodotti Ortofrutticoli. 

Matteo Freddi

"We verwachten niet direct een verandering in de prijs, ook omdat we over het algemeen programma’s hebben lopen, maar we verwachten wel een mooie stijging van de volumes. De afgelopen weken waren daarentegen eerder zwakjes wat de hoeveelheden betreft, maar dat doet precies het beste verhopen voor de feestdagen."

Freddi vertelt dat de afzet op de Italiaanse markt lager is dan die van 2021, maar de export is wel constant. "We exporteren witte uien naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In deze markten is onze afzet stabiel."

Het is altijd riskant om over prijzen te praten, omdat ze van veel variabelen afhankelijk zijn. Toch meldt Freddi dat de sjalotten de laatste dagen fluctueren, met een prijs voor het verpakte product tussen de € 2 en € 2,50 per kilo, afhankelijk van de verpakking. De Borettana-ui kost iets meer, zelfs tot € 3,50 per kilo.

Er is anderzijds wat onzekerheid over de Borettana-ui, want een deel van de partijen toont wat problemen in de bewaring door de hoge temperaturen in de zomer. "We moeten dus goed uitsorteren. Bovendien is het een ras dat een specifieke bewaring vereist, zodat we er iets hogere elektriciteitskosten door hebben", besluit Freddi.

Voor meer informatie:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) - Italië
Tel: +39 (0)522 679831
[email protected]
www.cipollefreddi.it

Publicatiedatum: