Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ahold Delhaize behoudt zijn positie als leider in de Dow Jones

Italië: Gruppo Selex introduceert investeringsplan van € 340 mln
Gruppo Selex, de tweede grootste grootschalige winkelketen van Italië, wil in 2023 € 340 mln investeren in de opening van 63 supermarkten en de renovatie van 73 winkels. De groep zei dat het 2022 zal afsluiten met een bruto omzet van €18,5 mld.
Bron: esmmagazine.com 

TiNDLE plantaardige kip voor beperkte tijd op de markt in grote Britse supermarkt
TiNDLE kip-alternatief was eerder alleen beschikbaar voor de restaurantsector, maar het product zal tijdens Veganuary in één supermarktketen te koop zijn: Morrisons.
Bron: veganfoodandliving.com 

Lidl NI heeft in één jaar € 130 mln gestoken in de agrovoedingssector in de regio's Co Armagh, Down en Mid Ulster
Het internationale bedrijf Lidl is de snelst groeiende supermarkt in de regio geworden en heeft in het afgelopen boekjaar, dat eindigde in februari 2022, € 130 mln in de zuidelijke regio gestoken. Van versgebakken brood uit Cookstown tot snelle havermout uit Tandragee, paddenstoelen uit Armagh, fruit uit Craigavon en koffie uit Dungannon, het winkelend publiek proeft de smaak van thuis met een steeds uitgebreider assortiment authentieke Noord-Ierse producten.
Bron: northernirelandworld.com 

Ahold Delhaize behoudt zijn positie als leider in de Dow Jones Sustainability World Index
Ahold Delhaize heeft aangekondigd dat het zijn positie als leider in de sector Food and Staples Retailing in de 2022 Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) heeft gehandhaafd.
Bron: aholddelhaize.com 

VK: Guildford heropent met nieuwe look
Guild Foods Market, dat in 2019 in Guildford met veel bijval werd geopend dankzij zijn upmarket gemaksconcept, is in andere handen overgegaan en wordt heropend als een Southern Co-op-vestiging. Het nieuwe assortiment omvat een bakkerij in de winkel, warm eten en drinken om mee te nemen, groenten en fruit, Amazon-kluisjes en Southern Co-op's Local Flavours-assortiment.
Bron : forecourttrader.co.uk 

Jaarwinst Pepco Group stijgt met 14,3% door winkelexpansie
Pepco Group, eigenaar van de Europese discountretailermerken PEPCO, Poundland en Dealz, meldt een stijging van 14,3% van de jaarlijkse kernwinst, geholpen door de opening van 516 nieuwe winkels, en voorspelt meer groei in het nieuwe boekjaar. De groep, die vorig jaar naar de beurs van Warschau ging, zei dat de onderliggende winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) in het jaar tot 30 september € 731 mln bedroeg, tegenover € 647 mln in 2020-21. De omzet steeg met 17,4% tot € 4,8 mld en de vergelijkbare omzet steeg met 5,2%.
Bron: reuters.com 

VK: Ryde werkt samen met Port om last-mile leveringen in Londen te verbeteren
Ryde, een bezorgservicebedrijf dat bedrijven voorziet van de technologie, mensen en voertuigen om geïntegreerde logistieke oplossingen te creëren, heeft een proefprogramma aangekondigd met Port, een baanbrekende e-mobility startup die de eerste, uitgebreide e-mobility oplossing in de sector biedt aan de last-mile delivery sector.
Bron: ryde.team 

Ierland: Jaarlijkse boodschappenrekening kan stijgen tot € 8.071 
De inflatie van de boodschappenprijzen heeft in Ierland een recordhoogte van 14% bereikt, waardoor de gemiddelde kosten van een traditioneel kerstdiner voor vier personen in Ierland dit jaar tot € 41,58 zullen stijgen, zo blijkt uit nieuwe prognoses. Volgens de laatste cijfers van de marktonderzoeksorganisatie Kantar zal de gemiddelde boodschappenrekening ook nog eens met € 1.034 per jaar stijgen.
Bron: agriland.ie 

Basko begint service voor snelle leveringen in Italië
De Italiaanse supermarktketen Basko heeft Basko Rapido ingevoerd, een dienst voor snelle levering van levensmiddelen aan huis; binnen een uur na het plaatsen van een bestelling. Om toegang te krijgen tot de Basko Rapido dienst moet men zich registreren op de Basko.it website en een Basko klantenkaart, Prima Card of Prima Card 65 hebben.
Bron: esmmagazine.com 

Getir neemt supersnelle bezorgconcurrent Gorillas over
Het ultrasnelle bezorgbedrijf Getir heeft Gorillas overgenomen, zo is bekendgemaakt. De deal waardeert Gorillas op € 1,1 mld en waardeert de gecombineerde bedrijven op ongeveer € 9,4 mld, aldus een bericht in de Financial Times.
Bron: grocerydive.com 

Publicatiedatum: