Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maaltijdbox-vergelijking: Consumentenbond geeft Ekomenu 10 sterren

De Consumentenbond geeft Ekomenu als enige maaltijdbox de maximale score van 10 sterren (2 x 5 sterren) voor de samenstelling van haar recepten. Er werd vanuit een gezondheidsinvalshoek gekeken naar voedingswaarden en hoeveelheden, en hoe ze worden gepresenteerd. Er werd een vergelijking gemaakt met andere maaltijdboxen in Nederland en Ekomenu komt daarmee met de meeste sterren uit de bus. Hiermee is Ekomenu de nummer 1 in het rijtje maaltijdboxen in de consumentengids. 

Communicatie transparant over gezond bij vergelijking tussen maaltijdboxen
Gezondheid is één van de belangrijkste kernwaarden van Ekomenu. Ekomenu wil de klanten graag op een lekkere, makkelijke en persoonlijke manier gezonder laten eten. Dat doen ze door zoveel mogelijk informatie te delen over de ingrediënten en recepten, zodat iedereen zelf een goede keuze kunt maken. "Dat betekent niet dat we het altijd perfect doen, maar we zijn er in ieder geval wel transparant over. Bij een vergelijking tussen de verschillende maaltijdboxen kwam de Consumentenbond ook tot deze conclusie: Ekomenu kreeg 2 x 5 sterren. Ekomenu stak daarbij met kop en schouders boven de andere maaltijdboxen uit", vertelt Jack Stroeken namens Ekomenu. 

Totale hoeveelheid groente per persoon
Uit de vergelijking tussen de maaltijdboxen kwam ook dat Ekomenu als enige de totale hoeveelheid groente per persoon geeft. "Dat vinden we gaaf om te lezen. Het receptenteam is dagelijks samen met de inkoopafdeling bezig om de lekkerste recepten te creëren, met veel groenten, die ook nog eens biologisch zijn, liefst uit het seizoen én van dichtbij."

Vitaliteitscore bij een maaltijdbox
Ook wordt in de vergelijking tussen de maaltijdboxen de vitaliteitscore benoemd. Bij iedere maaltijd kun je namelijk de vitaliteitsscore, groenteteller, CO2-uitstoot en waterschaarste terugvinden. Ekomenu is de eerste maaltijdbox in Nederland en België die deze waarde per recept toont. Je kunt er meer over lezen op onze foodprintpagina. 

Klik hier om het artikel te lezen. 

Publicatiedatum: