Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: Misdaadsyndicaat hamstert rode uien

Volgens een ambtenaar van het ministerie van Landbouw zou een Filipijns misdaadsyndicaat rode uien hamsteren, omdat de prijzen van dit product in de weken voor de Kerst zeker hoog zullen blijven. Woordvoerder Rex Estoperez van het ministerie van Landbouw zei dat hij informatie heeft ontvangen dat sommige uien tijdens het oogstseizoen ver onder de kostprijs zijn gekocht en nog niet zijn vrijgegeven op de openbare markten.

De autoriteiten controleren de koelhuizen op opgepotte voorraden: "De prijzen bewegen niet, hoewel we degenen die rode uien verbergen, aanmoedigen om ze vrij te geven. Op sommige markten is er een lichte prijsbeweging, maar die is te gering."

Op de vraag of een syndicaat rode uien zou kunnen hamsteren, zei hij: "Dat klopt." Estoperez zei dat controleteams de provincie Nueva Ecija zullen bezoeken om mogelijke oogsten buiten het seizoen te controleren die het aanbod van rode uien, dat volgens hem al voldoende is tot het einde van het jaar, zouden kunnen vergroten.

Bron: news.abs-cbn.com

Publicatiedatum: