Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ahmed Bouklata van Kräuter Express over de afzet van gesneden kruiden

"Bij de meer bijzondere kruiden geldt momenteel een meerprijs van maximaal 1 euro per kilo"

In december is er traditioneel meer vraag naar kruiden. "De zaken gaan in ieder geval beter dan vorig jaar: niet alleen omdat er geen beperkingen meer zijn in de horeca, maar ook omdat de vraag in de retail relatief hoog is", zegt Ahmed Bouklata, gespecialiseerd groothandelaar op de groothandelsmarkt in Keulen en eigenaar van Kräuter Express.

De kruidendeskundige neemt zijn producten momenteel uit Marokko en Ethiopië af. "De kruiden uit Ethiopië, onder andere bieslook en basilicum, bereiken ons per vliegtuig. Tot een paar maanden geleden hadden we met extreem hoge logistieke kosten te kampen, inmiddels zijn de vrachttarieven weer normaal. Kruiden uit Ethiopië kunnen we tegenwoordig over het algemeen het hele jaar door aanbieden, het Marokkaanse aanbod is daarentegen beheersbaar in de zomer."


Ahmed Bouklata is directeur van Kräuter Express en wordt gezien als degene waar je op de groothandelsmarkt in Keulen terecht kunt voor kruidenpotten en gesneden kruiden. Uit zijn thuisland Marokko neemt hij onder andere marjolein en munt af. 

De inflatie- en kostenstijging heeft ook effect op de handel in kruiden, vertelt Ahmed. "Bij de meer bijzondere kruidensoorten geldt er momenteel een meerprijs van maximaal 1 euro per kilo." Dit heeft volgens hem slechts minimaal effect op de vraag. "Bieslook en basilicum zijn nog steeds populair met Kerst, net als kruidensoorten zoals rozemarijn, tijm en munt."

Ondanks de jaarlijkse verkooppiek in de periode voor Kerst zijn het voorjaar en de zomer de seizoenen met de meeste verkoop. "Half maart trekt de handel over het algemeen aanmerkelijk aan. In de winter verkopen we naar schatting slechts een vijfde of een kwart van het volume dat in de zomer verkocht wordt." Dit komt ook door het regionale aanbod. "Potten met kruiden uit regionale teelt worden in de zomer druk verhandeld. Maar ook cressen in verschillende varianten hebben zich interessant genoeg goed gevestigd, terwijl we nu met Kerst vooral de heel normale tuinkers verkopen."

Voor meer informatie:
Ahmed Bouklata
Kräuter Express
Großmarkt Köln
Tel: +49 221 937262 86
[email protected]  

Publicatiedatum: