Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30% Peruaanse Hass avocadoteelt lijdt onder droogte

De droogte in de hoge Andesgebieden kan zwaar doorwegen op het Peruaanse avocadoseizoen in 2023. "De teeltgebieden waar er niet voldoende regen valt en waar er ook geen stuwmeren of andere waterreservoirs zijn voor irrigatie, vertegenwoordigt 30% van het Peruaanse exportaanbod", zegt Juan Carlos Paredes, president van Prohass, de Peruaanse vereniging van telers van Hass avocado's. "De gevolgen van het tekort aan water zijn al merkbaar in regio's als Ayacucho."

"Als het fruit niet genoeg water krijgt, blijft het eerder klein. Ik kan nog niet zeggen wat de omvang van het probleem is, maar de kans op een kleine maatsortering is er zeker, vooral in de Andesgebieden", benadrukt hij.

Het areaal in de hoge Andesgebieden is de afgelopen jaren toegenomen. In Ayacucho is het areaal tussen 2018 en 2022 met 288% gegroeid tot 2.296 hectare, zo becijfert Prohass.

Een ander gebied van de centrale hooglanden waar veel hectares zijn bijgekomen, is Huancavelica. Vier jaar geleden besloeg het areaal 339 hectare, nu is dat 1.793 hectare, wat neerkomt op een stijging van 429%.

Bron: redagricola.com

Publicatiedatum: