Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers in Kirgizië verdubbelen hun opbrengst met druppelirrigatie

De uienopbrengst in Kirgizië verbetert dankzij het gebruik van nieuwe systemen en technologieën, zegt uienboer Abdykerimov Eldiar, die als zelfstandig ondernemer werkt: "De uienoogst in Kirgizië kende iets meer volumes dan vorig jaar. Er zijn hier uitdagingen op het gebied van teelt, vooral met irrigatie. De systemen die we gebruiken zijn erg oud en er is een gebrek aan regen in het algemeen. De meeste boeren veranderen nu echter hun systemen, en wij zijn op ons bedrijf begonnen met druppelirrigatiesystemen, wat een grote verbetering was ten opzichte van het oude systeem. En nuttig, want het was dit seizoen erg warm."

Het gebruik van de nieuwe technologieën heeft de opbrengst voor de uientelers verhoogd, soms zelfs verdubbeld. "Boeren in Kirgizië gebruiken sinds kort ook betere meststoffen, wat in combinatie met de druppelirrigatie heeft geleid tot een grotere opbrengst van de uien. Waar we normaal 40 ton per hectare oogsten, is de opbrengst nu opgelopen tot 90 ton per hectare. We hebben grote ambities, want we willen de uien van de Kirgizische berg naar de Europese markt exporteren. De prijzen met een koelwagen zullen ongeveer 0,50 tot 0,55 euro per kilogram bedragen. We zouden ook graag uienzaadleveranciers uit Nederland of andere Europese landen vinden om nieuwe rassen te testen om hier te telen," besluit Eldiar.

Voor meer informatie:
Abdykerimov Eldiar  
Tel: +996 556 810 100
eldiyarabdykerimov870@gmail.com 

Publicatiedatum: