Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelkoning wil Australië redden van aardappelcrisis

Al maanden klinken er waarschuwingen voor een nationale aardappelcrisis in Australië door grote hoeveelheden regen en overstromingen, samen met andere negatieve factoren, zoals vertragingen in de transport en stijgende kosten van meststoffen die de telers onder druk zetten.

Maar volgens www.perthnow.com.au is er één man in West-Australië die we kunnen raadplegen voor een oplossing als het erop aankomt en dat is Tony Galati van Spud King.

De oprichter van Spudshed onthulde aan The West Australian dat hij een reeds lang bestaand plan naar voren heeft geschoven om de verwerking van diepvriespatat en chips toe te voegen aan zijn steeds groter wordende landbouw- en retailersimperium.

Ook al zal zijn plan ons deze Kerst niet redden, zal het toch wat meer diepvriesaardappelen en chips opleveren in de toekomst.

De apparatuur wordt op dit moment geïnstalleerd in zijn pakstation in Myalup, waar wordt verwacht te starten met de verkoop van chips in februari of maar en de diepvriesproducten volgen rond juli of augustus. "Deze tijd volgend jaar zullen we in volle productie zijn," aldus Galati.

"Ondanks de grootte van de business is het nog steeds een familiebedrijf. Tony, samen met zijn broers Vince en Sam, en gesteund door hun zonen, overzien de dagelijkse operatie op de diverse teeltbedrijven en winkels," volgens de website van Spudshed.

"Aardappelproducten naar West-Australië brengen vanuit de oostelijke staten is gewoon belachelijk", zegt Galati. "De hoeveelheid brandstof die je nodig hebt, we moeten starten met telen in onze eigen achtertuin."

Het slechte weer heeft het poten van aardappels vertraagd in Victoria, wat normaliter in oktober in deze regio plaatsvindt. Een sommige telers zijn bezorgd dat zij pas eind december kunnen starten met poten.

Publicatiedatum: