Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doel in 'Bioaktionsprogramm' zelfs 35% tegen 2030

Oostenrijk gaat voor 30% bio-landbouwaandeel in 2027

De Oostenrijkse minister van Landbouw Norbert Totschnig wil de rol van Oostenrijk als pionier in de biologische landbouw behouden. Volgens de politicus moet het aandeel biologische grond stijgen tot 30 procent in 2027. Dankzij de landbouwsubsidies van de EU is 550 miljoen euro aan subsidies beschikbaar. In het EU-actieplan voor biologisch voedsel wordt uitgegaan van een uitbreiding tot 25 procent in 2030. "Met meer dan 26 procent van het areaal en 22 procent van de bedrijven in de biologische landbouw hebben we dit doel al bereikt", aldus Totschnig na afloop van de ministerraad.

Totschnig blijft zich richten op biologisch
De verkoop van biologische levensmiddelen in Oostenrijk ligt dit jaar qua volume ver boven de vergelijkbare periode in 2019 en 2020, ondanks de over het algemeen hoge inflatie, en blijft slechts marginaal achter bij het recordverkoopjaar in 2021, aldus de voorzitster van Organic Austria, Gertraud Grabmann. "Dat de verkoop van biologische levensmiddelen in Oostenrijk in tijden van inflatie zo stabiel is, is niet alleen te danken aan het grote milieu- en kwaliteitsbewustzijn van de Oostenrijkers, maar ook aan de maatregelen van het biologische actieprogramma." In het zogenaamde 'Bioaktionsprogramm' staat zelfs het doel om 'biologisch' in dit land tegen 2030 op 35 procent te brengen.

"De Russische oorlog tegen Oekraïne vormt echter een aanzienlijke uitdaging voor onze biologische landbouwbedrijven", zei Josef Moosbrugger, voorzitter van de Landbouwkamer. "Voor onze landbouw moeten we ons blijven focussen op hoge kwaliteit en regionale herkomst met goede producentenprijzen."

Bron: Salzburger Nachrichten

Publicatiedatum: