Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heropening en modernisering AGF-speciaalzaak

Zelfbediening blijft de standaard bij Toetie Froetie

Tholen - Verhuizen en investeren in een nieuwe winkel is in deze onzekere tijden een gedurfde stap. Toetie Froetie in Bunde nam de stap en opende begin december een gloednieuwe winkel. Tot vreugde van de vele klanten die nog altijd aankomen met cadeautjes en felicitaties, vertelt eigenaresse Claudia Jonge die samen met haar man Erik 10 jaar geleden de AGF-speciaalzaak begon.  


Antwan van Uden (r) van Gebrs van Aarle feliciteerde Claudia en Erik Jonge met de nieuwe winkel

De nieuwe Toetie Froetie is erg ruim van opzet en heeft een ruimer assortiment, waaronder noten, olijfolie en zuivel. Vergeleken met de oude winkel is er een flink gedeelte met bediening bijgekomen voor sappen, voorgesneden groenten, zuivel, voorverpakte maaltijden en andere al voorverpakte producten zoals mandarijnen die nu in het seizoen zijn.


Koelwand voor zelfbediening

Daarnaast is er een nieuwe koeltoonbank geïnstalleerd waarin eigen gemaakte rauwkosten en salades verkocht worden en klanten worden bediend. Een bewuste keuze. “Daarom komen de mensen bij ons. Als ze zelf willen pakken, dan kunnen ze ook naar de supermarkt waar iedereen aan de tomaten zit te rammelen. Onze klanten stellen het op prijs dat wij alles netjes voor ze pakken. Een beetje zoals het vroeger gewoon was. Nu we wat meer zelfbediening hebben, heb ik ook winkelmandjes in de winkel, maar niemand gebruikt ze eigenlijk. Sommige klanten vragen zelfs of ze iets zelf mogen pakken”, aldus Claudia.


Bedieningsgedeelte met de nieuwe koeltoonbank

De clientèle bij Toetie Froetie is over het algemeen een wat ouder publiek. De meeste klanten snijden en koken alles zelf. Gemaksproducten worden vooral door jongeren gekocht. Claudia: “Hoe jonger, hoe sneller alles op tafel moet, liefst uit een zakje.” De verhouding in omzet gemak en los product bij Toetie Froetie is ongeveer 50-50.

De verhuizing naar het nieuwe pand was noodgedwongen. Met de huurbaas van het pand waar ze 10 jaar geleden startten, was een onoverbrugbaar conflict ontstaan. Erik en Claudia konden overstappen naar een vrijgekomen buurpand. Het energiecontract dat ze tot 2024 hadden vastgelegd konden ze meenemen. Claudia: "Daarna zien we wel weer, wie dan leeft, dan zorgt." 

Het nieuwe pand moest wel helemaal heringericht en opgeknapt worden, maar dat hadden ze er graag voor over. Claudia: “We vinden dit werk veel te leuk en willen niet stoppen. Beiden zijn we begin 50, dus moeten we zeker nog 20 jaar door. Daarom hebben we in  modernisering van de winkel geïnvesteerd. Mijn man Erik komt uit een AGF-groothandelsfamilie en werkte ook vaak in groentewinkels die klant waren. Het was zijn droom om ooit een eigen groentewinkel te beginnen.” 


Bediende notenbar

Erik leidde dan ook vol trots adviseur buitendienst Antwan van Uden van leveranciers Gebrs van Aarle, die Toetie Froetie namens Gebrs van Aarle veel succes kwam toewensen, in de nieuwe winkel rond.

Foto's Gebrs van Aarle

Voor meer informatie:
Toetie Froetie
Agnesplein 14
6241 CA Bunde
043 365 5688
[email protected]
FB Toetie Froetie Shop

Gebrs van Aarle
Van Leeuwenhoekweg 39
5482 TK Schijndel
+31 (0)73 5441919
[email protected]       
www.gebrsvanaarle.eu